Επίσημη τοποθέτηση της Netflix για το password sharing!

«Έσκασαν» τα μαντάτα από τη Netflix για την πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία σχετικά με το password sharing. Πριν από λίγη ώρα αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα μια ανακοίνωση για την έναρξη των νέων μέτρων από σήμερα σε Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία, τα οποία μας δίνουν μια εικόνα για τον τρόπο εκτέλεσης του πλάνου και τις αντίστοιχες χρεώσεις.

Οι ιδιοκτήτες των λογαριασμών θα πρέπει να ορίζουν μια κύρια τοποθεσία κατοικίας και όσοι βρίσκονται σε αυτήν θα μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά χωρίς έξτρα χρέωση τον ίδιο λογαριασμό στον αριθμό των συσκευών που υποστηρίζει το πακέτο της συνδρομής τους. Οι διαχειριστές θα έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση σε όλους τους χρήστες και τις συσκευές που σχετίζονται με τον λογαριασμό τους.

Από εκεί και πέρα, για να προστεθεί ένα νέο μέλος στην συνδρομή (το password sharing δηλαδη), αυτό θα είναι εφικτό μόνο στα πακέτα Standard και Premium, και μόνο για έως 2 έξτρα μέλη ανά λογαριασμό! Η χρέωση εξαρτάται από την χώρα στην οποία βρίσκεσαι, μιας και στην Πορτογαλία το έξτρα μέλος κοστολογείται με €3.99/μήνα, ενώ στην Ισπανία ανεβαίνει στα €5.99/μήνα. Λογικά στην Ελλάδα θα ακολουθήσουν την τιμολογιακή πολιτική της Πορτογαλίας.

Η Netflix αναφέρει ότι όποιος θέλει να μεταφέρει τον λογαριασμό του σε καινούργιο θα είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία, έτσι ώστε να διατηρήσει τις λίστες του, τα αποθηκευμένα games, το ιστορικό παρακολούθησης, τις προσωποποιημένες προτάσεις κλπ. Ουσιαστικά, η εταιρεία θέλει να σπρώξει όσους μοιραζόταν το password στην δημιουργία νέων, δικών τους λογαριασμών…

Να σημειωθεί ότι δεν δίνουν καμία διευκρίνιση για όσους ταξιδεύουν, ούτε υπάρχει κάποια αναφορά στον αλλοπρόσαλλο όρο περί χρήσης του λογαριασμού κάθε 31 ημέρες.

[Netflix]

Loading