Επίσημο: Η Microsoft συμφώνησε με τη Nintendo για το Call of Duty!

Μια σημαντική νίκη για τη Microsoft ενόψει της ανακοίνωσης της τελικής απόφασης των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών περί Ανταγωνισμού σχετικά με την επικείμενη εξαγορά της Activision Blizzard. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος Brad Smith, η εταιρεία έκλεισε 10ετη συμφωνία με τη Nintendo για την υποστήριξη του Call of Duty από το Nintendo Switch αφότου ολοκληρωθεί οριστικά η εξαγορά της Activision Blizzard!

Στο σχετικό tweet αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το Call of Duty θα κυκλοφορεί για το Nintendo Switch την ίδια ημέρα με τα Xbox και PlayStation, ενώ θα λαμβάνει κανονικά όλα τα updates για την προσθήκη νέου περιεχομένου στην ώρα τους. Πρόκειται για μια πραγματικά σπουδαία εξέλιξη για τους φίλους της Nintendo, αλλά και για τη Microsoft, καθώς η τελευταία δεσμεύεται επίσημα για την υποστήριξη του Call of Duty σε μια υποδεέστερη (από πλευράς επιδόσεων) κονσόλα που μέχρι πρότινος έβλεπε λανσαρίσματα AAA τίτλων άλλων εταιρειών να γίνονται μέσω cloud (π.χ. Hitman 3, A Plague Tale: Requiem).

Υπενθυμίζουμε ότι ο επικεφαλής του τμήματος Xbox, Phil Spencer, είχε δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβριο πως απαιτείται αρκετός χρόνος για να ετοιμάσουν τίτλους όπως το Call of Duty για το Nintendo Switch, αλλά φαίνεται ότι βρήκαν (ή έσπευσαν αν θέλετε) τον τρόπο να επιταχύνουν τις διαδικασίες σε μια κίνηση καλής θέλησης προκειμένου να πείσουν για τις προθέσεις τους να μην κρατήσουν ως αποκλειστικότητες τα δημοφιλέστατα IPs της Activision Blizzard.

Loading