Το "ντου" του Andy Rubin δεν περιορίστηκε μόνο στο Essential Phone. Η νεοσύστατη εταιρεία του δημιουργού του Android OS θα ασχοληθεί και με την κατασκευή του δικού της smarthub τύπου Google Home, Amazon Echo κλπ. Η ονομασία του θα είναι Essential Home και θα συνοδεύεται από τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και προσωπικό βοηθό που αναπτύσσεται από την Essential.

Όπως βλέπουμε από τα renders, το Essential Home μοιάζει αρκετά με τους έξυπνους θερμοστάτες Nest. Διαθέτει κυκλική οθόνη αφής η οποία ενεργοποιείται με τρεις τρόπους: με φωνητική εντολή, με άγγιγμα ή με αναγνώριση της ίριδας! Σε γενικές γραμμές προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες που γνωρίζουμε από άλλες παρόμοιες συσκευές, ωστόσο, η Essential υπόσχεται ότι η δική της τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης είναι σημαντικά πιο αναβαθμισμένη από αυτές των ανταγωνιστών της.

Για παράδειγμα, το Essential Home μπορεί να αναγνωρίσει ότι ο χρήστης συνομιλεί με κάποιον έτσι ώστε να χαμηλώσει αυτόματα την ένταση της μουσικής. Επίσης, μαθαίνει τη ρουτίνα του χρήστη και τον ενημερώνει όταν κάτι βγαίνει εκτός προγράμματος, π.χ. αν ξέχασε το φως ανοικτό, αν έχει κάποιο προγραμματισμένο ραντεβού κλπ.

Το Essential Home χρησιμοποιεί το νέο λειτουργικό σύστημα Ambient OS, το οποίο φανταζόμαστε ότι βασίζεται στο Android OS δεδομένου του παρελθόντος του Andy Rubin. Σύμφωνα με την εταιρεία, το λειτουργικό σύστημα μαθαίνει τη διάταξη του σπιτιού, τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτό και τις συνήθειες τους, και έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδρά απευθείας με τις υπόλοιπες έξυπνες συσκευές (όπως φώτα, θερμοστάτες, ηχεία κλπ.) χωρίς να αποστέλει τα αιτήματα σε κάποιο cloud. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρει μια κάποια μεγαλύτερη ιδιωτικότητα στον χρήστη.

Για την ώρα, η Essential ασχολείται περισσότερο με το λανσάρισμα του Essential Phone με αποτέλεσμα να μην έχουμε περισσότερα στοιχεία σχετικά με την τιμή και την ημερομηνία κυκλοφορίας. Είναι λογικό, επίσης, να θέλει να δώσει χρόνο στους developers για να αναπτύξουν εφαρμογές για το Ambient OS έτσι ώστε να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο προϊόν όταν έρθει η ώρα.

[via]

Advertisements