Στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων δυνατοτήτων του ψηφιακού βοηθού Google Assistant, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σύντομα και για τις συσκευές iOS και από το καλοκαίρι θα υποστηρίζει 4 νέες γλώσσες (Γαλλικά, Πορτογαλικά, Ιαπωνέζικα και Γερμανικά), η εταιρεία αποκάλυψε τέσσερις νέες λειτουργίες που θα δούμε στην οικιακή συσκευή - προσωπικό βοηθό Google Home μέσα στους επόμενους μήνες.

Η πρώτη από αυτές είναι η αυτόματη αναγγελία χρήσιμων ειδοποιήσεων από το Google Home που θα αφορούν για παράδειγμα την κίνηση στους δρόμους, τον καιρό, τις προγραμματισμένες συναντήσεις τους, τις πτήσεις τους κλπ. Η δεύτερη αφορά τη δυνατότητα streaming μουσικής από τις υπηρεσίες Spotify, Deezer και SoundCloud στο ηχείο του Google Home μέσω Bluetooth.

Σαφέστατα πιο ενδιαφέρουσα είναι η δυνατότητα αποστολής απαντήσεων από το Google Home στην τηλεόραση (ή άλλη οθόνη) του χρήστη μέσω Chromecast στην περίπτωση που περιλαμβάνουν κάποια εικόνα, αλλά και η αυτόματη αποστολή οδηγιών (π.χ. κάποιος χάρτης) στο smartphone του χρήστη.

Κλείνουμε με την εντυπωσιακότερη όλων, τη δυνατότητα πραγματοποίησης δωρεάν κλήσεων σε οποιοδήποτε σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ΗΠΑ και Καναδά για την ώρα) απευθείας από το Google Home με μια φωνητική εντολή "Hey Google, call...". Ο παραλήπτης θα βλέπει στη οθόνη του smartphone κλήση με απόκρυψη, αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα να συνδέσεις τον αριθμό τηλεφώνου με το Google Home για να γνωρίζει ο παραλήπτης ποιος τηλεφωνεί.

Advertisements