Google Assistant: Ο προσωπικός βοηθός έρχεται σε όλα τα smartphones με Android Marshmallow και Nougat

Η αρχή έγινε με το LG G6 στο MWC 2017 και λίγη ώρα αργότερα η Google ανακοίνωσε επίσημα ότι ο ψηφιακός βοηθός Google Assistant θα έρθει σύντομα σε όλα τα Android smartphones που χρησιμοποιούν τις εκδόσεις 6.0 Marshmallow και 7.0 Nougat (ποσοστό περίπου στο 30% αυτή τη στιγμή).

Το λανσάρισμα του Google Assistant θα ξεκινήσει αυτή τη βδομάδα σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο για την Αγγλική γλώσσα, και στη Γερμανία για τη Γερμανική, με την αναβάθμιση των Google Play Services. Σημειώνεται, επίσης, ότι θα υποστηρίζεται εξαρχής από τις καινούργιες συσκευές των συνεργατών της που παρουσιάζονται στο MWC 2017.

Βλέπουμε, λοιπόν, τη Google να σπάζει την αποκλειστικότητα των Pixel smartphones φέρνοντας το Google Assistant σε πληθώρα νέων και παλαιών smartphones, αλλά και στα smartwatches που χρησιμοποιούν ή αναβαθμίζονται στην έκδοση Android Wear 2.0. Άλλωστε, η εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι θα δούμε υποστήριξη περισσότερων γλωσσών μέσα στο 2017 (κρατάμε πολύ μικρό καλάθι για τα Ελληνικά...).

[Google]

 

 

Loading