Facebook Gaming: Οριστικό κλείσιμο των εφαρμογών για Android και iOS

Δεν μακροημέρευσε τελικά η απόπειρα της Meta να ανταγωνιστεί τα Twitch και YouTube, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι θα σταματήσει την λειτουργίας της εφαρμογής Facebook Gaming για συσκευές Android και iOS στις 28 Οκτωβρίου 2022.

Το Facebook Gaming είχε λανσαριστεί το 2018 ως μια νέα ενότητα στο κοινωνικό δίκτυο και το 2020 κυκλοφόρησε η αυτόνομη εφαρμογή για Android και iOS. Στους μήνες που ακολούθησαν, η εταιρεία προσπάθησε να κινήσει το ενδιαφέρον των δημιουργών περιεχομένου με την προσθήκη διάφορων εργαλείων, όπως για παράδειγμα την δυνατότητα co-stream με άλλους. Μέσα στο 2020, μάλιστα, απορρόφησε και την πλατφόρμα Mixer που είχε στο δυναμικό της φημισμένους streamers όπως ο Ninja και ο Shroud.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Facebook Gaming σημείωσε σημαντική αύξηση στην βάση των χρηστών του και στις ώρες παρακολούθησης στην πλατφόρμα, αλλά ειδικά μέσα στο 2022 η πτώση ήταν ραγδαία ανά τρίμηνο (από 803 εκατ. ώρες στο Q1 2022 έπεσε στις 580 εκατ. ώρες στο επόμενο τρίμηνο).

Να σημειωθεί, πάντως, ότι το Facebook Gaming θα εξακολουθήσει να λειτουργεί κανονικά μέσα από το Facebook, μιας και η Meta δεν είναι διατεθειμένη να παρατήσει τον συγκεκριμένο τομέα, καθώς έχει και αποκλειστικές συνεργασίες με διάφορους streamers.

Loading