Facebook Horizon: Αυτό είναι το νέο κοινωνικό δίκτυο, αλλά σε VR

Με το Facebook να έχει κλείσει 15 χρόνια ζωής, η εταιρεία ήταν αναμενόμενο ότι θα επιχειρούσε να δημιουργήσει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο για την επόμενη γενιά και η εικονική πραγματικότητα μοιάσει να είναι ο ιδανικός τομέας για να τα καταφέρει.

Η εταιρεία παρουσίασε στην εκδήλωση Oculus Connect 6 το Facebook Horizon, ένα νέο κοινωνικό δίκτυο σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στα Oculus Quest και Rift μέσα στους επόμενους μήνες. Επειδή το βάρος έχει πέσει στο νέο project, αναπόφευκτα θα καταργηθούν τα Facebook Spaces και Oculus Rooms, κάτι που θα συμβεί στις 25 Οκτωβρίου.

Στο Facebook Horizon μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου avatar που παραδόξως δεν θα διαθέτει πόδια. Μέσα από αυτό θα επισκέπτεσαι δημόσια μέρη χρησιμοποιώντας τα "telepods" και στην πλατφόρμα θα συμπεριλαμβάνονται παιχνίδια και διάφοροι τρόποι κοινωνικοποίησης των χρηστών μέσω Groups και Events. Ένα από τα πρώτα παιχνίδια του Horizon θα είναι το Wing Strikers, μια multiplayer εμπειρία που αφορά αερομαχίες, ενώ οι developers θα έχουν στη διάθεση τους το World Builder για να δημιουργήσουν τις δικές τους εμπειρίες.

Οι προεγγραφές για το Facebook Horizon έχουν ανοίξει ήδη και η beta έκδοση του θα κάνει την εμφάνιση της αργότερα μέσα στο 2019. Το γενικό λανσάρισμα θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020.



Photo Gallery

Loading