Meta Quest Pro: Το νέο VR headset της εταιρείας με κόστος $1500

Πέρυσι το γνωρίσαμε ως Project Cambria, φέτος επανασυστήνεται στο κοινό ως Meta Quest Pro. Ο λόγος για το νέο VR headset της Meta, με το οποίο θέλει να κάνει την διαφορά στην κατηγορία προσφέροντας στους χρήστες το καλύτερο (σύμφωνα με την ίδια) δυνατό hardware για μια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στην εποχή του περίφημου metaverse.

meta-quest-pro.jpg

Το Meta Quest Pro είναι η πρώτη συσκευή στον κόσμο με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon XR2+, ο οποίος είναι βελτιστοποιημένος για VR και προσφέρει 50% μεγαλύτερη ισχύ σε σύγκριση με το Meta Quest 2, καθώς και καλύτερη διάχυση θερμότητας. Διαθέτει 12GB μνήμη RAM, 256GB αποθηκευτικό χώρο και 10 αισθητήρες υψηλής απόδοσης (5 εσωτερικά + 5 εξωτερικά) για την παρακολούθηση της παραμικρής κίνησης του χρήστη και την απόδοση της στον εικονικό κόσμο.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα, η Meta μιλά για άλματα βελτίωσης σε σύγκριση με το Meta Quest 2. Οι φακοί Fresnel αντικαταστάθηκαν από λεπτά οπτικά μέρη που είναι διπλωμένα αρκετές φορές για να μειωθεί ο όγκος κατά 40%, ενώ οι δύο οθόνες LCD χρησιμοποιούν τεχνολογίες Local Dimming και Quantum Dot για να παρέχουν πιο πλούσια και ζωντανά χρώματα. Ειδικά για το Local Dimming έχει αναπτυχθεί custom σύστημα από τη Meta με ανεξάρτητο έλεγχο 500+ ξεχωριστών LED blocks που δίνει στις οθόνες 75% υψηλότερη αντίθεση. Από πλευράς ανάλυσης το Meta Quest Pro διαθέτει 37% περισσότερα pixels ανά ίντσα που είναι κατά 10% μεγαλύτερα σε μέγεθος σε σύγκριση με το Meta Quest.

meta-quest-pro-2.jpg

Εκτός από τις VR εμπειρίες, το Meta Quest Pro υποστηρίζει και το περίφημο Mixed Reality χάριν στις εξωτερικές κάμερες του και την λειτουργία Passthrough, έναν συνδυασμό εικονικής πραγματικότητας και πραγματικού κόσμου σε πλήρη έγχρωμη απεικόνιση.

Το Meta Quest Pro θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου 2022 σε τιμή $1499,99 και περιλαμβάνει στο πακέτο βάση φόρτισης, αλλά και τα νέα Meta Quest Touch Pro controllers. Τα τελευταία διαθέτουν τρεις αισθητήρες που αναγνωρίζουν κάθε κίνηση του χρήστη σε εύρος 360° ξεχωριστά από το headset, ενώ το σύστημα TruTouch Haptics και ο εργονομικός σχεδιασμός υπόσχονται ότι θα τα νιώθεις σαν προέκταση του χεριού.

[Oculus]

Loading