Project Cambria: Το νέο VR/AR headset για την εποχή του Metaverse

Σημαντικές οι αλλαγές που φέρνει η νέα εποχή για τη Meta, η “μαμά” εταιρεία των Facebook, Instagram, WhatsApp κλπ., μιας και όλο το βάρος θα πέσει πλέον στην υλοποίηση του μεγάλου project που ονομάζεται Metaverse. Προκειμένου να περπατήσει αυτό το σύμπαν εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συσκευές για τους χρήστες, επομένως, είναι λογικό να έχουμε και ανακοίνωση νέου VR headset.

Προτού περάσουμε σε αυτό, να σημειώσουμε ότι παύει να υφίσταται το brand της Oculus και πλέον όλα τα προϊόντα θα έρχονται με τη σφραγίδα της Meta. Ένα από αυτά θα είναι το Project Cambria, το οποίο χαρακτηρίζεται ως μια εντελώς καινούργια και πολύ προηγμένη συσκευή ειδικά κατασκευασμένη για το Metaverse. Ο Mark Zuckerberg δεν μπήκε σε αναλυτικές λεπτομέρειες, αλλά αποκάλυψε πως το Project Cambria θα έχει τη δυνατότητα να συλλαμβάνει την παραμικρή κίνηση και έκφραση του χρήστη προκειμένου να τα μεταφέρει στο avatar του στον κόσμο εικονικής πραγματικότητας του Metaverse.

Ταυτόχρονα, το Project Cambria θα προσφέρει και εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας μέσα στον χώρο όπου κινείται - βρίσκεται ο χρήστης και μάλιστα στην παρουσίαση έδειξαν ένα παιχνίδι όπου παίζεις πιάνο. Ξεκαθαρίζουν, ωστόσο, ότι οι AR εμπειρίες δεν θα περιοριστούν μόνο στον χώρο του gaming.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε να μάθουμε πολλά περισσότερα τόσο για το Project Cambria, όσο και για τα υπόλοιπα VR/AR projects της Meta.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading