Oculus Quest: Σημαντικές προσθήκες και υποστήριξη των games του Oculus Rift μέσω PC

Πολύ ενδιαφέρουσες οι ανακοινώσεις της Facebook σχετικά με το headset εικονικής πραγματικότητας Oculus Quest. Η εταιρεία αποκάλυψε το Oculus Link, ένα νέο πακέτο λογισμικού - καλωδίου που επιτρέπει ουσιαστικά στους κατόχους του Oculus Quest να παίζουν τα παιχνίδια του πολύ πιο ισχυρού Oculus Rift μέσω του υπολογιστή τους.

Το Oculus Link θα είναι διαθέσιμο το Νοέμβριο και σύμφωνα με τη Facebook, η διαδικασία για να παίζεις τα παιχνίδια θα απαιτεί υπολογιστή με υποδοχή USB Type-C, ένα κατάλληλο καλώδιο και προφανώς το Oculus Quest. Η εταιρεία, μάλιστα, θα κυκλοφορήσει το δικό της USB Type-C σε USB Type-C καλώδιο μήκους 6m αργότερα μέσα στη χρονιά και σε τιμή $79.99 για αυτόν τον σκοπό.

Επιπλέον, η Facebook ανακοίνωσε πως αργότερα μέσα στο 2019 θα φέρει υποστήριξη hand-tracking για το Oculus Quest που θα βασίζεται στους ενσωματωμένους μονόχρωμους αισθητήρες κάμερας της συσκευής.

Μια άλλη λειτουργία που θα δούμε στο Oculus Quest έρχεται "κλεμμένη" από το Oculus Rift S. Ονομάζεται Passthrough+ και χάριν σε αυτήν θα μπορείς να εκμεταλλεύεσαι τις εξωτερικές κάμερες του Quest για να παρακολουθείς τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο γύρω σου χωρίς να χρειάζεται να βγάλεις τη συσκευή από το κεφάλι σου.

Τέλος, θα καταστεί πολύ πιο εύκολη η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων και ταινιών στο Oculus Quest σε σκοτεινό περιβάλλον, όπου δεν λειτουργεί το inside-out tracking. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείς να το απενεργοποιείς όταν βρίσκεσαι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και η Oculus προειδοποιεί ότι καλό θα είναι να βρίσκεσαι σε σταθερή θέση όταν το χρησιμοποιείς για αυτόν τον σκοπό.

Loading