Facebook Messenger: Κρυπτογράφηση end-to-end και νέες λειτουργίες

Η Meta έχει προσθέσει την end-to-end κρυπτογράφηση (Ε2ΕΕ) στην messaging πλατφόρμα Messenger από το 2016 ως προαιρετική δυνατότητα και είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες, εάν θέλουν να κρυπτογραφούνται τα μηνύματα, οι ομαδικές συνομιλίες και κλήσεις τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να σύρουν προς τα πάνω εντός της συνομιλίας που επιθυμούν και αυτομάτως θα ανοίξει ένα νέο «ασφαλές» περιβάλλον για τη διεξαγωγή των συνομιλιών τους.

Η τεχνολογική εταιρεία προς το παρόν παρέχει τη δυνατότητα της end-to-end κρυπτογράφησης στο Messenger ως προαιρετική, ωστόσο, γίνονται σκέψεις να εφαρμοστεί ως προκαθορισμένη επιλογή από το 2023.

GIF, Stickers και Reactions σε end-to-end κρυπτογραφημένες συνομιλίες

Η Meta προσέθεσε ορισμένες νέες λειτουργίες για τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες στο Messenger, όπως είναι η χρήση των GIFs και των αυτοκόλλητων. Τώρα, οι χρήστες της πλατφόρμας έχουν την ευκαιρία να προσδώσουν μια πιο ψυχαγωγική νότα στις μυστικές συζητήσεις τους.

Επιπλέον, πλέον καθίσταται εφικτή η δυνατότητα αντιδράσεων σε ένα μήνυμα στις κρυφές συνομιλίες και εάν θέλετε να απαντήσετε απευθείας σε ένα συγκεκριμένο μήνυμα, πατώντας παρατεταμένα σε αυτό, θα μπορείτε να δώσετε μια ακριβή απάντηση. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε φωτογραφίες και videos που στέλνονται «κρυφά».

Ειδοποίηση σε περίπτωση screenshot

H Meta προχώρησε στην ενσωμάτωση μιας πολύ χρήσιμης λειτουργίας εντός των end-to-end κρυπτογραφημένων συνομιλιών στο Messenger, προσθέτοντας ένα επιπρόσθετο επίπεδο ασφαλείας. Εφεξής οι χρήστες θα ειδοποιούνται από την πλατφόρμα, εάν ο συνομιλητής τους τραβήξει ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός μηνύματος που έχουν ορίσει να εξαφανιστεί.

O CEO της Meta, Mark Zuckerberg, ανέφερε:

Νέα ενημέρωση για end-to-end κρυπτογραφημένες συνομιλίες στο Messenger, ώστε να λαμβάνετε μια ειδοποίηση, εάν κάποιος τραβήξει ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός μηνύματος που εξαφανίζεται.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω δυνατότητες είναι ήδη διαθέσιμες για όλους τους χρήστες του Messenger.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading