Facebook Messenger: Πρώτες ενδείξεις της ενοποίησης με το WhatsApp

Η περιβόητη ενοποίηση των υπηρεσιών messaging που ανήκουν στη Facebook έρχεται ακόμη πιο κοντά, καθώς η ιστοσελίδα WABetaInfo εντόπισε ενδείξεις στον κώδικα του Facebook Messenger που δείχνουν πως περίπου θα γίνεται η επικοινωνία τουλάχιστον με το WhatsApp.

messenger-whatsapp-instagram-code.jpg

Στη βάση δεδομένων του Facebook Messenger υπάρχουν snippets κώδικα που υποδεικνύουν ότι η εφαρμογή θα αντιλαμβάνεται αν ο χρήστης έχει επιτρέψει την εισαγωγή των επαφών του WhatsApp και αν είναι ενεργοποιημένο το σύστημα ειδοποιήσεων, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι που να αφορά το περιεχόμενο των συνομιλιών (π.χ. σε ποια υπηρεσία μένουν ορατές ή αποθηκευμένες).

messenger-whatsapp-instagram-code-2.jpg


Πιθανότατα είναι αρκετά νωρίς ακόμα για να έχουμε πλήρη εικόνα του τρόπου λειτουργίας των ενοποιημένων συνομιλιών, αλλά υποθέτουμε πως σε κάποια φάση και οι τρεις υπηρεσίες (Instagram Direct, Facebook Messenger, WhatsApp) θα μοιράζονται τον ίδιο κώδικα.

messenger-whatsapp-instagram-code-1.jpg

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα είναι στην τελική μορφή του το ενοποιημένο σύστημα και αν θα υπάρχει νόημα ύπαρξης τριών ξεχωριστών υπηρεσιών που θα προσφέρουν τις ίδιες δυνατότητες και θα επικοινωνούν μεταξύ τους.

[via]

Loading