Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τότε που η Facebook δημιούργησε την ξεχωριστή σελίδα "Privacy Basics" με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να προστατέψουν τους λογαριασμούς και την ιδιωτικότητα τους. Στους μήνες που πέρασαν και με βάση τα όσα βλέπουμε καθημερινά στο κοινωνικό δίκτυο, η πλειοψηφία των χρηστών μάλλον δεν έδωσε καμία σημασία στα ευκολονόητα ενημερωτικά animations, αλλά η Facebook δεν το βάζει κάτω.

Η εταιρεία ανανεώνει την ενότητα "Privacy Basics" με νέα διαδραστικά παραδείγματα και οδηγίες βήμα-προς-βήμα για την προστασία του χρήστη, τα οποία είναι διαθέσιμα σε 44 γλώσσες (και στα Ελληνικά). Ακόμη και αν είστε αρκετά έμπειροι χρήστες, δεν χάνετε τίποτα να κάνετε έναν έλεγχο ασφαλείας για τον λογαριασμό σας.

Παράλληλα, η Facebook προσθέτει ένα επιπλέον εργαλείο προστασίας του λογαριασμού, τα "login approvals". Με την ενεργοποίηση του, ο χρήστης θα πρέπει να εισάγει έναν μοναδικό κωδικό ασφαλείας όταν επιθυμεί να πραγματοποιήσει login στο Facebook από νέα συσκευή (υπολογιστή, smartphone, tablet, browser). Οι κωδικοί αυτοί θα του αποστέλλονται στον αριθμό του κινητού, αλλά στην περίπτωση που δεν το έχει δηλώσει (ή δεν επιθυμεί να το δηλώσει) θα του δίνεται είτε ένας 10ψήφιος κωδικός για να τον χρησιμοποιεί όποτε χρειάζεται, είτε με Code Generator για τη mobile εφαρμογή, είτε μέσω USB Security key παρόμοιο με αυτό των τραπεζών.

Θα βρείτε τις νέες επιλογές ασφαλείας στο μενού των ρυθμίσεων του λογαριασμού σας.

Advertisements