Η Facebook ενοποιεί τα Facebook Stories και Messenger Day

 

Με τόσα Stories να κυκλοφορούν σε Instagram, Facebook και Facebook Messenger ήταν αναμενόμενο ότι η Facebook θα αποφάσιζε να τα ενοποιήσει όλα για να μην χάνεται η μπάλα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ενοποιούνται πλέον τα Facebook Stories με το Messenger Day, υπό την έννοια ότι όταν ανεβάζεις ένα Story στο Facebook θα εμφανίζεται αυτόματα και στο Messenger (και το αντίστροφο), ενώ συγχρονίζεται και η θέαση (αν το έχεις δει στο Facebook θα φαίνεται σαν viewed στο Messenger και το αντίστροφο).

Είναι γεγονός ότι τα Facebook Stories και Messenger Day δεν απέκτησαν ποτέ τη δημοφιλία των Instagram Stories, γι' αυτό η εταιρεία εξερευνά τρόπους για να τονώσει το ενδιαφέρον των χρηστών. Από τη μία η ενοποίηση τους γλιτώνει τον διπλό κόπο για ανάρτηση και στις δύο πλατφόρμες, ενώ παράλληλα φέρνει και τη λειτουργία Stories for Groups που επιτρέπει σε διάφορα μέλη ενός group να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός κοινού Facebook Story (π.χ. γάμος, γενέθλια κλπ.).

Να σημειωθεί ότι τα Facebook Stories έρχονται πλέον και στην εφαρμογή Facebook Messenger Lite, αν και για την ώρα θα είναι δυνατή μόνο η θέαση τους. Σύντομα θα προστεθεί και η δυνατότητα ανάρτησης μέσα από το Messenger Lite.

[FB]

 

Loading