Facebook: Τέλος στην εμφάνιση πολιτικών, θρησκευτικών και σεξουαλικών προτιμήσεων

Κάποτε το Facebook ζητούσε να μοιραστείς οτιδήποτε αφορά την προσωπική σου ζωή, αλλά πλέον βλέπουμε πως οι προτεραιότητες της Meta έχουν αλλάξει. Η εταιρεία έχει αρχίσει να ενημερώνει τους χρήστες ότι από την 1η Δεκεμβρίου 2022 θα πάψουν να αφαιρεθούν από τα προφίλ τους οι πληροφορίες για τις πολιτικές και θρησκευτικές απόψεις τους, καθώς και οι σεξουαλικές προτιμήσεις τους.

Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε στην ιστοσελίδα TechCrunch τα εξής:

Στο πλαίσιο της προσπάθειας μας να καταστήσουμε το Facebook πιο εύκολο στην περιήγηση και την χρήση, προχωράμε στην αφαίρεση ορισμένων πεδίων από τα προφίλ των χρηστών. Τα Interested In, Religious Views, Political Views και Address.
Αποστέλλουμε ειδοποιήσεις στους χρήστες που έχουν συμπληρωμένα αυτά τα πεδία για να τους ενημερώσουμε ότι θα αφαιρεθούν. Αυτή η αλλαγή δεν θα επηρεάσει φυσικά την δυνατότητα του καθενός να μοιράζεται αυτές τις πληροφορίες για τον εαυτό του οπουδήποτε αλλού μέσα στο Facebook.

Είναι γεγονός ότι αυτές οι πληροφορίες αποτελούσαν κατάλοιπα των πρώιμων χρόνων των κοινωνικών δικτύων, όταν οι χρήστες μοιραζόταν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία τα προσωπικά δεδομένα τους.

[via]

Loading