Η Facebook μεταγράφει τα ηχητικά μηνύματα των χρηστών σε κείμενο με τη βοήθεια εξωτερικών συνεργατών

Αφού “πιάστηκαν” να πράττουν το ίδιο οι κατά τ’ άλλα έντιμες Microsoft, Apple, Google και Amazon, σε καμία περίπτωση δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με την παραδοχή της….σεσημασμένης Facebook ότι καταγράφει σε κείμενο τα ηχητικά μηνύματα των χρηστών.

Όπως αναφέρει το δίκτυο Bloomberg, η Facebook είχε ζητήσει από τους συνεργάτες της να μεταγράφουν σε κείμενο τις φωνητικές συνομιλίες των χρηστών, έτσι ώστε να βελτιώσουν την ακρίβεια των συστημάτων - αλγορίθμων φωνητικής αναγνώρισης. Η αναφορά αποκαλύπτει πως ορισμένοι συνεργάτες της Facebook είχαν χαρακτηρίσει ανήθικη τη συγκεκριμένη πρακτική, διότι δεν γνώριζαν την προέλευση αυτών των ηχητικών μηνυμάτων, ούτε είχαν την συγκατάθεση των χρηστών.

Στους Όρους και Προϋποθέσεις χρήσης των φωνητικών υπηρεσιών της Facebook αναγράφεται ότι “υπάρχουν συστήματα που επεξεργάζονται και αναλύουν αυτόματα το περιεχόμενο από τις επικοινωνίες των χρηστών”, παρόλα αυτά, πουθενά δεν αναφέρεται ότι η δουλειά αυτή γίνεται από ανθρώπους.

Από την πλευρά της, η Facebook επιμένει πως η μεταγραφή των ηχητικών μηνυμάτων σε κείμενο συνέβαινε μόνο για όσους χρήστες είχαν δώσει την έγκριση τους, ενώ διευκρίνησε στο δίκτυο Bloomberg πως έχει σταματήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα από την περασμένη εβδομάδα…

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα δέχτηκε πρόστιμο - ρεκόρ από την FTC ύψους $5 δισ. για τα όσα συνέβησαν στο σκάνδαλο με την Cambridge Analytica, ένα ποσό που θεωρήθηκε "χάδι" από τους αναλυτές.

[via]

Loading