Η εύκαμπτη μπαταρία ιόντων λιθίου για εύκαμπτες συσκευές είναι πλέον γεγονός! [Video]

Τον περασμένο Αύγουστο αναφερθήκαμε στην εύκαμπτη μπαταρία ιόντων λιθίου, που δημιούργησαν ερευνητές από την Κορέα, και η σύνδεση ενός τέτοιου επιτεύγματος με τις εύκαμπτες συσκευές που φιλοδοξεί να λανσάρει η Samsung (με εύκαμπτες οθόνες YOUM) ήταν αναπόφευκτη.

Bendable Li-Ion Imprintable Battery

Τώρα, ένα ακόμη εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας (Ulsan National Institute of Science and Technology) ανακοινώνει τη δημιουργία εύκαμπτης και εκτυπώμενης μπαταρίας ιόντων λιθίου, γεγονός που αποδεικνύει ότι η εποχή των εύκαμπτων συσκευών είναι πιο κοντά απ’ ότι πιστεύαμε.

Οι εύκαμπτες μπαταρίες (και οθόνες) μπορούν να λύσουν τα χέρια των σχεδιαστών για να δημιουργήσουν πρωτότυπες συσκευές χωρίς τους περιορισμούς των “σκληρών” υλικών του παρελθόντος. Συγκεκριμένα για τις μπαταρίες χρησιμοποιούνται νανοϋλικά που μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια για να δημιουργήσουν πολυμερικούς ηλεκτρολύτες μεγαλύτερης σταθερότητας από τις συμβατικές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Επιπλέον, είναι ασφαλέστερες από τις σημερινές μπαταρίες ιόντων λιθίου, καθώς οι τελευταίες χρησιμοποιούν ηλεκτρολύτες υγρής κατάστασης που διαχωρίζονται από ένα λεπτό υμένιο, το οποίο μπορεί να λιώσει λόγω υπερθέρμανσης με αποτέλεσμα να έρθουν σε επαφή το θετικό με το αρνητικό ηλεκτρόδιο και να γίνει έκρηξη.

Το μέλλον προμηνύεται λαμπρό και οι σχεδιαστές, μηχανικοί, κατασκευαστές θα πρέπει να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη.

[via Ubergizmo]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Science, Technology. Bookmark the permalink.