Ford F-150 Lightning: Το πρώτο εξολοκλήρου ηλεκτρικό φορτηγάκι της εταιρείας

Η Ford αφήνει στην άκρη τα υβριδικά οχήματα και προχωρά στην παρουσίαση του πρώτου εξολοκλήρου ηλεκτρικού F-150 Lightning, φέρνοντας το θρυλικό μοντέλο της στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και δίνοντας μια απάντηση στους ανταγωνιστές της που ετοιμάζονται να γεμίσουν την αγορά με ηλεκτρικά φορτηγάκια και SUVs.

Το Ford F-150 Lightning διαθέτει δύο κινητήρες με συνολική ιπποδύναμη 563Hp, φτάνει τα 0-100km μέσα σε 4 δευτερόλεπτα και διαθέτει 4 modes οδήγησης, αν και λειτουργεί πάντοτε ως 4x4. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τον χώρο της καρότσας, υπάρχει κλειστός αποθηκευτικός χώρος στην πρόσοψη συνολικής χωρητικότητας 400lt.

forf-f-150-lightning.jpg


Στα έξυπνα χαρακτηριστικά υπάρχει το BlueCruise mode για οδήγηση στους εθνικούς δρόμους χωρίς να έχεις τα χέρια στο τιμόνι, το νέο infotainment σύστημα Sync 4A με οθόνη αφής 15.5’’, ασύρματη υποστήριξη των Apple CarPlay και Android Auto, και ψηφιακή βοηθό Amazon Alexa, ενώ είναι το πρώτο όχημα της F-Series που μπορείς να ξεκλειδώνεις, να κλειδώνεις και να βάζεις μπροστά χρησιμοποιώντας το smartphone σου.

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν τη standard έκδοση με 11.3 kW ή την extended με 19.2 kW για 370km ή 480km αντίστοιχα. Η μπαταρία είναι σφραγισμένη σε αδιάβροχη και θωρακισμένη θήκη για να προστατεύεται στις δύσκολες καιρικές (και οδηγικές) συνθήκες, έχει δοκιμαστεί σε offroad καταστάσεις και σε ακραίες θερμοκρασίες έως -40°C.

forf-f-150-lightning-1.jpg

Οι χρόνοι φόρτισης εξαρτώνται από τον φορτιστή που θα χρησιμοποιήσει ο οδηγός. Η Ford δίνει πρόσβαση σε περισσότερες από 63000 φορτιστές μέσω του FordPass και αν χρησιμοποιηθεί ταχυφορτιστής 150 KW DC, τότε το extended μοντέλο μπορεί να κερδίσει αυτονομία 85km μέσα σε 10 λεπτά φόρτισης ή να φτάσει από το 15-80% μέσα σε 41 λεπτά. Η φόρτιση στο σπίτι είναι σημαντικά πιο αργή. Σε πρίζες 240v προσφέρει μόλις 33km ανά ώρα φόρτισης και σε πρίζες 120v μόλις 4.8km ανά ώρα φόρτισης. Η εταιρεία αναφέρει ότι μπορεί να μειώσει τον χρόνο φόρτισης από 15-100% σε “μόλις” 8 ώρες με το 80amp Ford Charge Station Pro…

Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του, οι τιμές του Ford F-150 Lightning ξεκινούν από περίπου $40,000 για την πιο απλή έκδοση του. Θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2022.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading