Μερικοί μπορεί να θυμάστε τις δηλώσεις του Νικολά Σαρκοζί τον περασμένο Μάρτιο, με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας να αναφέρεται στο ενδεχόμενο φορολόγησης των μεγάλων "ιντερνετικών" κολοσσών επάνω στα έσοδα που αποκομίζουν από τις online διαφημίσεις.

Google France

Τώρα, η σημερινή Γαλλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει δύσκολα στη Google με σκοπό να προστατεύσει τα εγχώρια ΜΜΕ, θέλοντας να τη φορολογήσει για την εμφάνιση τους στα αποτελέσματα αναζήτησης της εταιρείας, όπου φυσικά υπάρχουν χιλιάδες διαφημίσεις που αποφέρουν κέρδη στη Google.

Η Google από την πλευρά της "ψιλοαπείλησε" ότι θα αφαιρέσει όλα τα Γαλλικά ειδησεογραφικά sites από τα αποτελέσματα αναζήτησης, τα οποία κερδίζουν περίπου 4 δισ. views κάθε χρόνο, αλλά οι δύο πλευρές θα ψάξουν να βρουν μια μέση λύση, καθώς ο πρόεδρος της Google, Eric Schmidt, θα μεταβεί στη Γαλλία για τις απαραίτητες συζητήσεις.

Πάντως, η κίνηση της Γαλλίας ίσως αποτελέσει ορόσημο για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί το Internet από εδώ και στο εξής. Εσείς τι λέτε;

[via Quartz]

 

Advertisements