Google Chrome: Ο πιο ευπαθής web browser με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο

Μια νέα έρευνα της AtlasVPN σχετικά με την ασφάλεια που προσφέρουν οι web browsers στους χρήστες, έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι ο Google Chrome είναι με διαφορά ο πιο ευάλωτος, παρά το γεγονός ότι κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο Google Chrome εμφάνισε 303 καταγεγραμμενες ευπάθειες ήδη μέσα στο 2022 και μέχρι στιγμης είναι ο μοναδικός με νέες ευπάθειες για τον μήνα Οκτώβριο. Στην δεύτερη θέση και με πολύ μεγάλη απόσταση έρχεται ο Mozilla Firefox (117), ακολουθεί ο Microsoft Edge (103) που βασίζεται στην Chromium engine, τέταρτος ο Apple Safari (26) και νικητής σε θέματα ασφαλείας αναδεικνύεται ο ταπεινός Opera με καμία ευπάθεια μέσα στο 2022.

chrome-web-browser-vulnerability.jpg

Η κατάσταση δεν αλλάζει στις καταγεγραμμενες ευπάθειες όλων των εποχών, με τον Chrome browser και πάλι στην πρώτη θέση (3159), τον Firefox στην δεύτερη θέση (2361), τον Safari στην τρίτη (1139) και τον Microsoft Edge στην τέταρτη (806), ενώ ο Opera είναι και πάλι ο πιο ασφαλής με μόλις 344 ευπάθειες.

Προφανώς παίζουν πάρα πολλοί λόγοι τον ρόλο τους στην επιλογή ενός browser (π.χ. λειτουργικότητα, ταχύτητα) και από μια άποψη είναι λογικό να εντοπίζονται κενά ασφαλείας (που οδηγούν σε περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις) στους πιο δημοφιλείς web browsers, γι’ αυτό είναι καλό να προχωράμε στις αναβαθμίσεις τους μόλις γίνουν διαθέσιμες και να προσέχουμε ιδιαίτερα για επιθέσεις phishing (π.χ. στα emails), στην εγκατάσταση των διάφορων extensions και σε ποιες ιστοσελίδες δίνουμε ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία (π.χ. passwords, πιστωτικές κλπ.).

[via]

Loading