Google: Εξηγεί τι συμβαίνει με τις «μυστικές» ηχογραφήσεις του Google Assistant

H Google παραδέχτηκε ότι το Google Assistant καταγράφει αυτά που ακούει από τους χρήστες ακόμα και όταν δεν ενεργοποιείται από τη φράση-κλειδί «Ok Google», όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Οι εκπρόσωποι της Google δήλωσαν ότι οι υπάλληλοί της ακούνε ηχογραφήσεις συνομιλιών μεταξύ των χρηστών και του Google Assistant. Αν και αυτό είναι κάτι που η Google είχε παραδεχτεί κατά το παρελθόν, πηγές ανέφεραν επίσης ότι η εταιρεία παραδέχτηκε ότι ο βοηθός της AI καταγράφει μερικές φορές ήχο από smartphone ή από ηχείο ακόμα και όταν δεν καλείται από τον χρήστη.

Η Google ισχυρίστηκε ότι αυτό συμβαίνει προκειμένου να βελτιωθεί η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιείται για την αναγνώριση ομιλίας σε διαφορετικές γλώσσες. Ταυτόχρονα, τόνισε πως μόνο ένα μέρος του ηχείου είναι προσβάσιμο στους υπαλλήλους της και ότι δεν ακούνε «ευαίσθητες» συνομιλίες. Βέβαια, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πως η Google διακρίνει τις ευαίσθητες από τις γενικές συνομιλίες.

Παράλληλα, η Google δεν εξήγησε γιατί ο Google Assistant καταγράφει ήχο από τον χρήστη, όταν δεν ενεργοποιείται από φωνητική εντολή.

Η πολιτική απορρήτου της Google αναφέρει:

Περιστασιακά, το Google Assistant θα ενεργοποιηθεί όταν δεν προτίθεστε, επειδή εντόπισε εσφαλμένα ότι θέλετε τη βοήθειά του (όπως από ένας θόρυβος που ακούγεται σαν "Hey, Google"). Αν συμβεί αυτό, απλώς πείτε Hey Google, that wasn’t for you και θα διαγραφεί αυτό που στάλθηκε στην Google

Σχολιάζοντας το θέμα, ένα μέλος της ινδικής επιτροπής που διερεύνησε την Google είπε:

Με τους όρους και τις προϋποθέσεις της, η Google δηλώνει σαφώς ότι οι ηχογραφήσεις μεταξύ των χρηστών και των έξυπνων ηχείων Google και των συσκευών του Google Assistant καταγράφονται και αποθηκεύονται. Όμως, οι όροι δεν αναφέρουν ότι οι υπάλληλοί του μπορούν να ακούσουν αποσπάσματα από αυτές τις ηχογραφήσεις. Επίσης, η Google, στην πολιτική απορρήτου της, λέει ότι θα κοινοποιεί προσωπικά στοιχεία εκτός της Google όταν έχει τη συγκατάθεση των χρηστών. Πρόκειται για σοβαρή παραβίαση του απορρήτου των χρηστών

Μπορείτε να διαγράψετε τις συνομιλίες που έχετε με το Google Assistant ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν τις ηχογραφήσεις του Google Assistant, ιδίως όταν υποστηρίζεται ότι ακούνε κρυφά τους χρήστες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading