Η Google επενδύει $550 εκατ. στο JD.com, το μεγαλύτερο online κατάστημα της Κίνας μετά το Alibaba

Η Google ήρθε σε συμφωνία με ένα από τα μεγαλύτερα online καταστήματα της Κίνας, το JD.com, για την αγορά 27.1 εκατομμυρίων μετοχών με την τιμή της κάθε μετοχής να κυμαίνεται $20.29. Έτσι, η επένδυση αυτή θα φτάσει κοντά στο μισό δισεκατομμύριο δολάρια, με την αμερικάνικη πολυεθνική να κατοχυρώνει λίγο λιγότερο από το 1% του μετοχικού κεφαλαίου της κινέζικης εταιρείας.

Η συμφωνία αυτή θα επιστρέψει στην JD.com, η οποία μέχρι πρότινος δραστηριοποιούνταν σε Ασία, την εγκατάστασή της σε περισσότερες περιοχές, δίνοντάς της πρόσβαση σε αγορές όπως η Ευρωπαϊκή και η Αμερικάνικη. Επίσης, το κινέζικο μεγαθήριο θα μπορέσει να προωθήσει τα προϊόντα του στις υπηρεσίες αγορών της Google. Αξίζει να σημειωθεί πως η JD.com είναι το δεύτερο μεγαλύτερο online κατάστημα στην Κίνα μετά το Alibaba, καθιστώντας την συμφωνία αυτή ως άκρως ωφέλιμη για τη Google, η οποία θα διευρύνει το δίκτυο της.

Όπως ανακοίνωσε ο CEO της JD.com Richard Liu στη Financial Times

“Η συμφωνία αυτή θα ανοίξει περισσότερες πόρτες για την επέκταση της εταιρείας μας σε καινούριες αγορές, προσφέροντας μεγαλύτερο εύρος προϊόντων στους καταναλωτές παγκοσμίως.”

Η συμφωνία αναμένεται να λάβει μέρος μέσα στο 2019, και πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως θα αποτελέσει πρόκληση για την Amazon.

[via]

Loading