Google Maps και Street View ανοίγουν ταυτόχρονα σε Split Screen στις συσκευές Android

Εδώ και μερικά χρόνια υπάρχουν στην αγορά αρκετά smartphones και tablets που προσφέρουν τη δυνατότητα διαχωρισμού τις οθόνης σε δύο μέρη (Split Screen) για να έχεις ανοιχτές ταυτόχρονα δύο εφαρμογές, αλλά μόλις τώρα η Google ξεκινά να εκμεταλλεύεται αυτή τη δυνατότητα για να ενισχύσει την εμπειρία χρήσης της υπηρεσίας Google Maps σε συνδυασμό με τη λειτουργία Street View.

Συγκεκριμένα, η Google αναβαθμίζει σταδιακά την εφαρμογή Google Maps για συσκευές Android και ήδη ορισμένοι χρήστες βλέπουν την οθόνη της συσκευής τους να χωρίζεται αυτόματα στα δύο όταν ενεργοποιούν τη λειτουργία Street View, αφού προηγουμένως έχουν καρφιτσώσει κάποια τοποθεσία στον χάρτη.

Χάριν σε αυτόν τον διαχωρισμό, ο χρήστης μπορεί να βλέπει την περιοχή στο Street View mode και να μετακινείται σαφέστατα πολύ πιο εύκολα αγγίζοντας διάφορα σημεία στον χάρτη στο δεύτερο μισό της οθόνης, αντί να πατά στα βελάκια που εμφανίζονται στο Street View.

Για την ώρα ο αυτόματος διαχωρισμός της οθόνης γίνεται μόνο στην έκδοση για συσκευές Android και όπως αναφέραμε, όχι για όλους τους χρήστες. Δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για το iOS, οπότε θα περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από τη Google.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading