Google Meet: Επιστροφή στο όριο των 60 λεπτών ανά τηλεδιάσκεψη

Με την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού να θέτει σε καθολική ισχύ το καθεστώς της τηλεργασίας, η Google είχε αποφασίσει να διαθέσει τις ομαδικές κλήσεις στο Google Meet για τους δωρεάν λογαριασμούς με διάρκεια έως και 24 ώρες. Επρόκειτο για μία απόφαση της εταιρείας, προκειμένου να ενισχυθεί η κατάσταση λόγω του κινδύνου που διέτρεχε η δημόσια υγεία. Μπορεί η Google να είχε ανακοινώσει την επέκταση της συγκεκριμένης δυνατότητας δύο φορές, ωστόσο, πλέον δεν ισχύει, όπως αναφέρει το 9to5Google.

Οι δωρεάν χρήστες του Gmail θα έχουν πλέον όριο 60 λεπτών για τις ομαδικές κλήσεις τους. Οι κλήσεις που πραγματοποιούνται με 3 ή περισσότερους συμμετέχοντες θεωρούνται ομαδικές κλήσεις και εάν ο διοργανωτής έχει δωρεάν λογαριασμό Gmail, η συνάντηση θα πρέπει να τερματιστεί σε 60 λεπτά. Με το πέρας των 55 λεπτών, οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται ότι η κλήση θα πρέπει να τερματιστεί σε 5 λεπτά.

Εάν ο διοργανωτής επιθυμεί την παράταση της κλήσης, θα πρέπει να έχει έναν λογαριασμό Google επί πληρωμή. Η συνδρομή κοστίζει $9,99 το μήνα (διατίθεται σε πέντε χώρες: Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Μεξικό, Βραζιλία, Ιαπωνία και σύντομα Αυστραλία) και η κλήση μπορεί να συνεχιστεί για έως και 24 ώρες.

Υπενθυμίζεται όμως ότι το όριο για τις κλήσεις one-on-one εξακολουθεί να έχει διάρκεια 24 ωρών ακόμη και για δωρεάν χρήστες του Gmail.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading