Google News: Ριζικός επανασχεδιασμός για τη desktop έκδοση

Η υπηρεσία Google News κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας φέτος και η Google προχωρά σε έναν ριζικό επανασχεδιασμό της desktop έκδοσης με σκοπό να φέρει στο προσκήνιο τις πιο σημαντικές ειδήσεις κοντά στην τοποθεσία του χρήστη, αλλά και καλύτερη λειτουργία του αλγορίθμου που του παρουσιάζει περιεχόμενο με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις του.

google-news-redesigned-1.jpg

Επιπλέον, η εταιρεία τονίζει πως πραγματοποιεί ακόμα πιο αυστηρούς ελέγχους για να αποφύγει την παραπληροφόρηση με τη βοήθεια ανεξάρτητων αρχών σε κάθε χώρα. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει διάφορες περιοχές ενδιαφέροντος για να του εμφανίζονται ειδήσεις από εκείνα τα μέρη και να διαμορφώνει πλήρως τα ενδιαφέροντα του ανά πάσα στιγμή.

google-news-redesigned.jpg

Στην νέα έκδοση του Google News για desktops εντείνονται οι προσπάθειες για την υποστήριξη της ποιοτικής δημοσιογραφίας ειδικά όταν πρόκειται για μειονότητες και κοινωνικές ομάδες χωρίς σοβαρή εκπροσώπηση. Μέσω του Global News Equity Fund δέχεται αιτήσεις (έως την 21η Ιουλίου 2022) προκειμένου να στηρίξει και οικονομικά αυτές τις προσπάθειες.

Με μια βόλτα στο news.google.com θα δείτε την ειδοποίηση για τη νέα εμφάνιση της υπηρεσίας και μη ξεχάσετε να στηρίξετε το techgear.gr!

[Google]

Loading