Google Play Games for PC: Επέκταση και στην Ευρώπη μέσα στο επόμενο δίμηνο

Ήταν το 2021 όταν η Google ανακοίνωνε για πρώτη φορά ότι σκοπεύει να φέρει τα παιχνίδια του καταστήματος Google Play στα Windows PCs μέσω μιας δικής της υλοποίησης και όχι εκμεταλλεύοντας το WSA (Windows Subsystem for Android) της Microsoft που επιτρέπει την υπόστηριξη των εφαρμογών και παιχνιδιών του Android OS στα PCs με λειτουργικό σύστημα Windows 11.

Στις αρχές της περασμένης χρονιάς, η εταιρεία άνοιξε τη πρώτη beta του Google Play Games for Windows PCs σε ορισμένες χώρες και τώρα προχωρά στο επόμενο βήμα ανακοινώνοντας την επέκταση του προγράμματος σε πληθώρα νέων περιοχών, ανάμεσα τους και η Ευρώπη, χωρίς όμως να αποκαλύπτει από τώρα την σχετική λίστα. Το λανσάρισμα θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο και μάλιστα η Google συνεργάζεται στενά με την Intel για να λύσουν διάφορα προβλήματα συμβατότητας μεταξύ των δύο κόσμων.

Το πρόγραμμα Google Play Games for PC περιλαμβάνει πλέον περισσότερα από 50 συμβατά Android games που μπορείς να παίζεις στον υπολογιστή και μάλιστα με δυνατότητα cross-progression. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ξεκινήσεις να παίζεις στον υπολογιστή και να συνεχίσεις την πρόοδο σου σε κάποια Android συσκευή (smartphone ή tablet) ή Chromebook ή άλλο υπολογιστή αρκεί να χρησιμοποιείς το ίδιο Google ID.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει κάτι στις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος που θα πρέπει να πληροί ο υπολογιστής για να υποστηρίξει τα Google Play Games for Windows PCs, επομένως, παραθέτουμε αυτά που γνωρίζουμε ήδη:

  • Λειτουργικό σύστημα Windows 10 (v2004)
  • Αποθηκευτικός χώρος SSD με τουλάχιστον 10GB ελεύθερα
  • Επεξεργαστής γραφικών Intel UHD Graphics 630 GPU
  • Επεξεργαστής με 4x πυρήνες CPU
  • 8GB μνήμη RAM
  • Λογαριασμός Windows admin
  • Ενεργοποιημένο Hardware virtualization

Είναι αρκετά πιθανό ότι θα έχουμε εξελίξεις και από αυτό το μέτωπο στο συνέδριο Google I/O 2023 στις 10 Μαΐου.

Loading