Google Play Games for PC: Μειώθηκαν οι απαιτήσεις, άνοιξε η beta σε περισσότερες χώρες

Από πέρυσι τον Δεκέμβριο η Google ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να φέρει τα παιχνίδια του λειτουργικού συστήματος Android στα Windows PCs και μάλιστα από τον Ιανουάριο ξεκίνησαν οι δοκιμές σε ορισμένες ομάδες χρηστών στις ΗΠΑ. Το project έμοιαζε να έχει μείνει λίγο πίσω, ωστόσο, σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε πως επεκτείνει τις δοκιμές της beta έκδοσης σε όλους τους χρήστες που ενδιαφέρονται σε Νότια Κορέα, Ταϊβαν, Αυστραλία, Ταϊλάνδη και Χονγκ Κονγκ.

Το πρόγραμμα Google Play Games for PC περιλαμβάνει πλέον περισσότερα από 50 συμβατά Android games που μπορείς να παίζεις στον υπολογιστή και μάλιστα με δυνατότητα cross-progression. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ξεκινήσεις να παίζεις στον υπολογιστή και να συνεχίσεις την πρόοδο σου σε κάποια Android συσκευή (smartphone ή tablet) ή Chromebook ή άλλο υπολογιστή αρκεί να χρησιμοποιείς το ίδιο Google ID.

Παράλληλα, η Google ανακοίνωσε και τα νέα ελάχιστα απαιτούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ένα Windows PC για να τρέξει τα Google Play Games. Στην πρώτη φάση των δοκιμών απαιτούσε octa-core CPU, ξεχωριστή κάρτα γραφικών επιπέδου «gaming PC» και 20GB ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο, αλλά τώρα μειώθηκαν σημαντικά οι απαιτήσεις και είναι οι εξής:

  • Λειτουργικό σύστημα Windows 10 (v2004)
  • Αποθηκευτικός χώρος SSD με τουλάχιστον 10GB ελεύθερα
  • Επεξεργαστής γραφικών Intel UHD Graphics 630 GPU
  • Επεξεργαστής με 4x πυρήνες CPU
  • 8GB μνήμη RAM
  • Λογαριασμός Windows admin
  • Ενεργοποιημένο Hardware virtualization

Η Google δεν αναφέρει κάποιο χρονοδιάγραμμα για γενικότερο λανσάρισμα του Google Play Games for PC, αλλά στις προθέσεις της είναι να ανοίξει την υπηρεσία σε ακόμη περισσότερες χώρες μέσα στο 2022, έστω και σε μορφή beta.

[GooglePlayGames]

Loading