Google+: Αναγνώριση προσώπων και Trending Topics

Η Google ανακοίνωσε επίσημα δύο νέες λειτουργίες του Google+ που έρχονται να δώσουν νέα πνοή στο κοινωνικό δίκτυο. Η πρώτη έχει να κάνει με την αναγνώριση των προσώπων των χρηστών του Google+, ενώ η δεύτερη παρουσιάζει τα δημοφιλέστερα θέματα που συζητιούνται στο κοινωνικό δίκτυο.

Τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπων λίγο πολύ τη γνωρίζουμε από το Facebook. Τώρα οι χρήστες μπορούν να προσθέτουν tags στις φωτογραφίες τους χωρίς να χρειάζεται να προσθέτουν τα στοιχεία των φίλων τους σε καθεμία από αυτές ξεχωριστά. Δημιουργώντας ένα νέο άλμπουμ με φωτογραφίες που περιλαμβάνουν τα πρόσωπα των φίλων τους, το σύστημα ομαδοποιεί αυτόματα τις φωτογραφίες ανά πρόσωπο, με επιλογή για tag βάσει ονόματος ή email.

Πέρα όμως από την αναγνώριση προσώπων, οι χρήστες θα μπορούν πλέον να ενημερώνονται για ό,τι νεότερο συμβαίνει μέσα από τα Trending Topics της αναζήτησης του Google+. Έτσι, με μια λειτουργία παρόμοια με αυτή του Twitter, το Google+ φροντίζει να παρουσιάζει στους χρήστες του τη λίστα των 10 πιο hot θεμάτων που συζητιούνται στο κοινωνικό δίκτυο. Τέλος, τα αποτελέσματα στο Google+ Search παρουσιάζονται πλέον με βάση το πιο πρόσφατο και όχι το πιο δημοφιλές.

[πηγή mashable]

 

Loading