Σε λίγες ημέρες το κοινωνικό δίκτυο Google+ θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν (συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου) και όλοι οι χρήστες λαμβάνουν ειδοποιήσεις από την εταιρεία ότι μπορούν να κατεβάσουν αντίγραφο με αυτά που μοιράστηκαν στην υπηρεσία όλα αυτά τα χρόνια διότι μετά από αυτήν την ημερομηνία θα διαγραφούν τα πάντα.

Αυτή είναι η επίσημη θέση της Google, αλλά ως γνωστόν, το Internet δεν ξεχνά ποτέ, καθώς πάντοτε θα υπάρχει κάποιος πρόθυμος να διασώσει ό,τι μπορεί από τα ακυρωμένα projects. Κάτι τέτοιο αναμένεται ότι θα πράξει ο οργανισμός Internet Archive, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει την αρχειοθέτηση των δημόσια διαθέσιμων αναρτήσεων των χρηστών με σκοπό να είναι προσβάσιμα από τις επόμενες γενιές στο "online μουσείο" του.

Όσοι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, μπορούν είτε να γυρίσουν όλες τις αναρτήσεις τους σε ιδιωτικές, είτε να διαγράψουν από τώρα τα δεδομένα τους από το Google+. Διαφορετικά, μπορεί και να τα ξαναβρούν μπροστά τους στο Wayback Machine του Internet Archive.

Σημειώστε ότι οι φωτογραφίες και τα videos δεν θα είναι διαθέσιμα στη μέγιστη δυνατή ανάλυση, ενώ δεν θα αποθηκευτούν τα κομμάτια που μπορεί να βρίσκονται κάτω από το "read more", όπως και τα σχόλια των χρηστών.

[via]

Advertisements