Project Abacus: Το σύστημα της Google που θέλει να καταργήσει τα passwords [Video]

google-io-2015-atap-project-abacus

Η ερευνητική ομάδα Google ATAP εργάζεται επάνω σε ακόμα μία καινοτομία, το Project Abacus, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα νέο σύστημα πιστοποίησης που ίσως οδηγήσει στην κατάργηση των passwords στις μελλοντικές φορητές συσκευές.

Η κεντρική ιδέα πίσω από το Project Abacus είναι η κατανόηση και η ανάλυση του τρόπου χρήσης μιας συσκευής από έναν χρήστη (πως γράφει, πως κινείται, ποιες εφαρμογές χρησιμοποιεί καθημερινά) σε συνδυασμό με τα βιομετρικά στοιχεία του (φωνή, πρόσωπο, δακτυλικά αποτυπώματα κλπ.). Με αυτόν τον τρόπο φιλοδοξεί να εξαλείψει τα όποια κενά ασφαλείας μπορεί να υπάρξουν από τη βιομετρική ανάλυση.

Η Google παρουσίασε ένα demo του Project Abacus στο πλαίσιο του Google I/O 2015 και το σύστημα της κατάφερε να ξεχωρίσει δύο διαφορετικούς χρήστες. Παρόλα αυτά, δεν αναφέρθηκε σε κάποιο χρονοδιάγραμμα για ενσωμάτωση της τεχνολογίας της σε μελλοντική έκδοση του Android OS.

Σίγουρα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα κατανάλωσης ενέργειας, αφού η συσκευή θα συλλέγει και θα αναλύει συνεχώς δεδομένα σχετικά με τον χρήστη για να δημιουργήσει το ξεχωριστό μοτίβο χρήσης.

Να σημειωθεί ότι στο Project Abacus συμμετέχουν 33 πανεπιστήμια από τις ΗΠΑ και έχουν ήδη αναλύσει περισσότερα από 40TB δεδομένων σε 28 πολιτείες.

[via]

Loading