up_icon
Google

Οι προσπάθειες της Google να καταπολεμήσει την πειρατεία στο διαδίκτυο

07 Νοεμβρίου 2018 Yannis Elpidis

Οι προσπάθειες της Google να καταπολεμήσει την πειρατεία στο διαδίκτυο

*του Cedric Manara, Head of Copyright

Το διαδίκτυο έχει δώσει τη δυνατότητα σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να συνδέονται, να δημιουργούν και να διανέμουν νέα έργα τέχνης όπως ποτέ άλλοτε. Μια βασική  προϋπόθεση για τη διατήρηση αυτής της δημιουργικής «οικονομίας» είναι να διασφαλίσουμε ότι οι δημιουργοί και οι καλλιτέχνες θα έχουν έναν τρόπο να μοιράζονται το περιεχόμενο τους και να κερδίζουν χρήματα από αυτό – και, ταυτόχρονα, να εμποδίζουμε τη ροή χρημάτων προς όσους επιδιώκουν να διανέμουν αυτό το περιεχόμενο πειρατικά. Σήμερα, παρουσιάζουμε τις πιο πρόσφατες δράσεις μας στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας.

Η έκθεση που δημοσιεύσαμε το 2018 με τίτλο, "Πώς Αντιμετωπίζει η Google την Πειρατεία" εξηγεί τα προγράμματα, τις πολιτικές και την τεχνολογία που θεσπίσαμε για να καταπολεμήσουμε την πειρατεία στο διαδίκτυο και να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν διαρκώς ευκαιρίες για τους δημιουργούς σε όλο τον κόσμο.

Επενδύουμε σημαντικά στην τεχνολογία, τα εργαλεία και τους πόρους που εμποδίζουν την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων στις πλατφόρμες μας. Συνεργαζόμαστε επίσης με εταίρους σε όλη τη βιομηχανία για την καταπολέμηση της πειρατείας. Αυτές οι προσπάθειες φαίνεται ότι έχουν αποτέλεσμα: σε όλο τον κόσμο, η πειρατεία στο διαδίκτυο μειώνεται, ενώ οι δαπάνες για νόμιμο περιεχόμενο αυξάνονται σε όλες τις κατηγορίες περιεχομένου.

Ακολουθούν ορισμένα από τα ευρήματα της φετινής μας έκθεσης αναφορικά με την πειρατεία:

  • Πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια: Το ποσό που έχει καταβάλει το YouTube στους κατόχους δικαιωμάτων οι οποίοι δικαιούνται εσόδων από τη χρήση του περιεχομένου τους σε άλλα βίντεο, μέσω του Content ID, του κορυφαίου, στη βιομηχανία, εργαλείου διαχείρισης δικαιωμάτων της  Google.
  • Πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια: Το ποσό που επενδύσαμε για την δημιουργία του Content ID, συμπεριλαμβάνοντας δαπάνες προσωπικού και υπολογιστών.
  • Πάνω από 1,8 δισ. δολάρια: Το ποσό που καταβλήθηκε από το YouTube στη μουσική βιομηχανία, από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Σεπτέμβριο του 2018, μόνο για έσοδα που προέρχονται από διαφημίσεις.
  • Πάνω από 3 δισεκατομμύρια: Ο αριθμός των διευθύνσεων URL που αφαιρέθηκαν από το GoogleSearch λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, από τότε που παρουσιάστηκε ένα εργαλείο υποβολής αιτημάτων από τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων και τους αντιπροσώπους τους.
  • Πάνω από 10 εκατομμύρια: Ο αριθμός των διαφημίσεων που απορρίφθηκαν από τη Google το 2017, για τις οποίες υπήρχε υπόνοια παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων ή που συνδέονται με ιστότοπους που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα.

Το έργο μας και η συνέχειά του τα επόμενα χρόνια διέπεται από πέντε αρχές που καθοδηγούν τις σημαντικές επενδύσεις μας για την καταπολέμηση της πειρατείας:

Να δημιουργούμε περισσότερες και καλύτερες νόμιμες εναλλακτικές: Συχνά, η πειρατεία δημιουργείται όταν είναι δύσκολο για τους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε νόμιμο περιεχόμενο. Με την ανάπτυξη προϊόντων που διευκολύνουν τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε νόμιμο περιεχόμενο, όπως το Google Play Music και το YouTube, η Google συμβάλλει στην εξοικονόμηση εσόδων για  το δημιουργικό κλάδο και δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα επιλογής.

Ακολουθώντας την πορεία του χρήματος: Καθώς η συντριπτική πλειονότητα των ιστοτόπων που εφαρμόζουν την πειρατεία μέσω διαδικτύου το κάνει για να κερδίσει χρήματα, ένας τρόπος για να την καταπολεμήσουμε είναι να διακόψουμε την πρόσβασή τους. Αποτρέπουμε όσους εμπλέκονται σε παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από το να χρησιμοποιούν τις διαφημίσεις μας και τα συστήματα δημιουργίας εσόδων και είμαστε αυστηροί σ’ αυτό.

Να είμαστε αποτελεσματικοί, αποδοτικοί και να προσαρμοζόμαστε: Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε λύσεις κατά της πειρατείας που λειτουργούν σε κλίμακα. Για παράδειγμα, ήδη από το 2010, ξεκινήσαμε σημαντικές επενδύσεις για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας κατάργησης πνευματικών δικαιωμάτων στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι βελτιωμένες διαδικασίες, μας επιτρέπουν να επεξεργαστούμε τα αιτήματα κατάργησης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στα αποτελέσματα αναζήτησης, με ρυθμό εκατομμυρίων ανά εβδομάδα.

Προστασία ενάντια στην κατάχρηση: Μερικοί ηθοποιοί θα εμφανίσουν ψευδείς αξιώσεις παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, προκειμένου να αφαιρεθεί περιεχόμενο που δεν επιθυμούν να υπάρχει στο διαδίκτυο. Δεσμευόμαστε να εντοπίζουμε και να απορρίπτουμε ψευδείς ισχυρισμούς περί παραβίασης, όπως αιτήματα αφαίρεσης περιεχομένου για πολιτικούς ή ανταγωνιστικούς λόγους.

Παροχή διαφάνειας: Δεσμευόμαστε να παρέχουμε διαφάνεια. Στην Αναφορά Διαφάνειας που δημοσιεύσαμε, αποκαλύπτουμε τον αριθμό των αιτημάτων που λαμβάνουμε από κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων και κυβερνήσεις για κατάργηση πληροφοριών από τις υπηρεσίες μας.

Σήμερα, οι υπηρεσίες μας δημιουργούν περισσότερα έσοδα για δημιουργούς και κατόχους δικαιωμάτων, συνδέοντας περισσότερους ανθρώπους με το περιεχόμενο που αγαπούν και ενισχύοντας όσο ποτέ τις δράσεις για την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής πειρατείας. Είμαστε υπερήφανοι για την πρόοδο που αντικατοπτρίζεται σ’ αυτή η έκθεση. Μέσα από διαρκή καινοτομία και συνεργασίες, δεσμευόμαστε να περιορίσουμε την παραβίαση δικαιωμάτων μέσω ψευδών ισχυρισμών ενώ παράλληλα ενισχύουμε τις κοινότητες οι οποίες δημιουργούν πολλά από τα πράγματα που αγαπάμε σήμερα στο Internet.

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Stadia: Οριστικό τέλος για την game streaming υπηρεσία της Google

30 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Ακόμη ένα project της Google που ξεκίνησε με πολύ μεγάλες φιλοδοξίες ετοιμάζεται να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Μόλις 3μιση χρόνια μετά την πομπώδη παρουσίαση του Stadia, της game streaming υπηρεσίας ...

Pixel 7 Pro: Επίσημο video για τον σχεδιασμό του, specs και τιμή

28 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Μετά το Pixel Watch σειρά παίρνει το Pixel 7 Pro στις επίσημες «διαρροές» της Google πριν την επίσημη παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα (6 Οκτωβρίου 2022). Η εταιρεία δημοσίευσε ένα νέο ...

Google Play: Ακόμα πιο εύκολη η εύρεση και εγκατάσταση εφαρμογών σε άλλες συσκευές από το smartphone

28 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η Google προχώρησε σε αναβάθμιση του καταστήματος εφαρμογών Google Play με σκοπό να καταστήσει ακόμα πιο εύκολη την εύρεση και την εγκατάσταση εφαρμογών σε κάθε είδους συσκευή που χρησιμοποιεί λειτουργικό ...

Pixel Watch σε νέο επίσημο video και πρώτη επίσημη εικόνα για την πρόσοψη του Pixel 7 Pro

23 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η επίσημη παρουσίαση των Pixel 7, Pixel 7 Pro και Pixel Watch είναι προγραμματισμένη για τις 6 Οκτωβρίου 2022, αλλά η Google έχει ξεκινήσει ήδη να αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για τις νέες συσκευές της. ...

Chromecast with Google TV (HD): Το νέο dongle για ανάλυση 1080p με μόλις $29.99

23 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η Google δεν περίμενε την εκδήλωση της 6ης Οκτωβίου 2022 για να ανακοινώσει επίσημα το νέο Chromecast with Google TV (HD), ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την αναβάθμιση του Chromecast 4K στην έκδοση Android 12. Το ...

YouTube: Ο αλγόριθμος αγνοεί τις επιλογές Dislike και Not Interested των χρηστών

22 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Το κουμπί Dislike στα videos του YouTube είναι διαθέσιμο εδώ και αρκετά χρόνια με σκοπό να δώσει στους θεατές την δυνατότητα να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για κάποιο video χωρίς να αφήσουν κάποιο σχόλιο. Θα...

YouTube Shorts: Γίνονται μέρος του YouTube Partner Program για περισσότερα κέρδη στους creators

19 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η Google αποφάσισε να παίξει το καλύτερο χαρτί της για να αντιμετωπίσει την κυριαρχία του TikTok στα σύντομα videos. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανοίγει την κάνουλα των χρημάτων και για τους δημιουργούς YouTube ...

Tensor G2: Διέρρευσαν πληροφορίες για το νέο custom-SoC των Pixel 7 και Pixel 7 Pro

19 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Νέες πληροφορίες για το νέο custom chipset που θα χρησιμοποιηθεί από τη Google στα επερχόμενα Pixel 7 και Pixel 7 Pro, αυτή τη φορά από τον Kuba Wojciechowski, έναν developer που ανακάλυψε αρκετά στοιχεία για ...

Google Chrome: Προστασία των incognito tabs με δακτυλικό αποτύπωμα στις συσκευές Android

19 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Όλοι οι web browsers διαθέτουν incognito ή private mode περιήγησης στο Internet και ενημερώνουν ρητά τους χρήστες πως αυτό δεν σταματά τους παρόχους τηλεπικοινωνιών και άλλους τρίτους να παρακολουθούν την ...

Google Chrome: Έρχονται νέα Memory Saver και Battery Saver modes

16 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Ένα από τα κλασικά προβλήματα του Google Chrome είναι η υψηλή κατανάλωση των πόρων του συστήματος (μνήμη RAM, μπαταρία, CPU) και παρά τις αρκετές βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ο ...

Loader
techgear_icon