Τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμα του reCAPTCHA, η Google ανακοινώνει επίσημα τη νέα γενιά του συστήματος πιστοποίησης ότι δεν είσαι bot. Η τελευταία γενιά αφορούσε την αναγνώριση κινήσεων του χρήστη και clicks σε κουτιά, ενώ το νέο reCAPTCHA v3 βελτιώνει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία με βαθμολογία των ενεργειών του χρήστη μεταξύ 0.0 και 1.0 για να ταξινομήσει κατά πόσο είναι ύποπτη η αλληλεπίδραση.

Το νέο reCAPTCHA v3 θα τοποθετηθεί σε περισσότερες σελίδες και όχι μόνο στο login box, τρέχοντας παράλληλα στο background μια προσαρμοσμένη ανάλυση κινδύνου για να ειδοποιεί τον χρήστη σε περίπτωση ύποπτης συμπεριφοράς. Με αυτόν τον τρόπο η Google ισχυρίζεται ότι θα μπορεί να εντοπίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια ενέργειες που ενδεχομένως πραγματοποιούν bots σε διάφορες υποσελίδες ενός website.

Στην κονσόλα διαχείρισης θα εμφανίζεται πλήρης αναφορά του σκορ και μια ανάλυση των στατιστικών για το Top 10 ενεργειών που πραγματοποιούνται σε μια ιστοσελίδα, έτσι ώστε να εντοπίζεις ακριβώς ποιες υποσελίδες δέχονται επίθεση και πόσο ύποπτη μπορεί να είναι γενικότερα η συμπεριφορά σε αυτές τις υποσελίδες.

Το νέο API είναι αρκετά πιο ανοιχτό σε τροποποίηση ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη για την καταπολέμηση κακόβουλων ενεργειών και spam:

  • Πρώτον, θα μπορείς να θέσεις ένα όριο που θα υποδηλώνει πότε ο χρήστης είνα ελεύθερος να εισέλθει στη σελίδα ή αν θα χρειάζεται περαιτέρω πιστοποίηση (π.χ. με 2FA ή αποστολή μηνύματος στο smartphone του).
  • Δεύτερον, μπορείς να συνδυάσεις τη βαθμολογία του με δικά σου σήματα στα οποία δεν έχει πρόσβαση το reCAPTCHA, όπως προφίλ χρήστη και ιστορικό συναλλαγών.
  • Τρίτον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το reCAPTCHA σκορ ως σήμα για να εκπαιδεύσεις κάποιο δικό σου σύστημα μηχανικής μάθησης.

[Google]

Advertisements