Η Google ετοιμάζει το δικό της VR headset για να ανταγωνιστεί το Samsung Gear VR

Google-Cardboard

Δεν είναι μυστικό ότι η Google ενδιαφέρεται πολύ σοβαρά για την εικονική πραγματικότητα και άλλωστε δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό από τη στιγμή που είδε 5 εκατ. χρήστες να προμηθεύονται το "ποταπό" Cardboard. Η νέα προσπάθεια, όμως, θα είναι αρκετά πιο "σοβαρή" και σύμφωνα με την ιστοσελίδα Financial Times θα κληθεί να ανταγωνιστεί το Gear VR της Samsung.

Επομένως, περιμένουμε ένα νέο VR headset που δεν θα είναι μεν αυτόνομο (θα χρειάζεται το smartphone του χρήστη), αλλά θα υποστηρίζει την πλειοψηφία των Android smartphones και θα διαθέτει ενσωματωμένους επιπρόσθετους αισθητήρες για καλύτερη ποιότητα. Παράλληλα, η Google φημολογείται ότι αναπτύσσει την πλατφόρμα Android VR για να δώσει τα απαραίτητα εργαλεία στους developers ώστε να δημιουργήσουν VR εφαρμογές με ευκολια, ενώ η κατασκευή αναμένεται ότι θα ανατεθεί σε κάποιον συνεργάτη της εταιρείας, όπως συμβαίνει με τις συσκευές της σειράς Nexus.

Το πιθανότερο είναι ότι το σχέδιο θα αναλυθεί κυρίως στο Google I/O 2016 (Μάιος), ωστόσο, δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες αποκαλύψεις και στο MWC 2016 σε λίγες ημέρες.

[via]

 

Loading