Καλά τα videos 360º, αλλά και οι 180° κάνουν μια χαρά τη δουλειά για να απολαμβάνεις μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Η Google ανακοίνωσε ότι το YouTube θα υποστηρίζει σύντομα ένα νέο video format με ονομασία VR180, κάτι που θα διευκολύνει σημαντικά τους δημιουργούς για να αυξηθεί εκθετικά το διαθέσιμο υλικό για τις συσκευές τους.

Σύμφωνα με τη Google, το VR180 επικεντρώνεται σε ό,τι βρίσκεται μπροστά στον χρήστη, με έμφαση στην υψηλή ανάλυση για να φαίνεται το υλικό άψογο σε φορητές συσκευές και οθόνες desktop. Η μεγάλη διαφορά, όμως, είναι εμφανής όταν τα VR180 videos μεταφερθούν σε VR headset (π.χ. PlayStation VR, Daydream View, Cardboard κλπ.), καθώς οι εικόνες απεικονίζονται σε μορφή στερεοσκοπικού 3D με τα κοντικά αντικείμενα να φαίνονται κοντά και τα μακρινά μέσα στο φόντο.

 

Το VR180 format υποστηρίζει και live streaming, έτσι ώστε οι δημιουργοί και οι θεατές να έχουν την αίσθηση ότι βρισκονται στο ίδιο δωμάτιο. Να σημειωθεί, επίσης, ότι η Google συνεργάζεται με διάφορους κατασκευαστές (όπως Lenovo, Yi και LG) για να δημιουργήσουν κάμερες που θα μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη απευθείας σε VR180 format.

[Google]

Advertisements