Greek Legends League: Ξεκινά στις 31 Μαΐου 2021

Το επίσημο ελληνικό πρωτάθλημα League of Legends επιστρέφει για ένα “καυτό” καλοκαίρι. Την ερχόμενη Δευτέρα (31 Μαΐου) ξεκινά το Greek Legends Summer Split 2021 powered by What’s Up, στο οποίο συμμετέχουν οι 8 καλύτερες ομάδες από Ελλάδα και Κύπρο. Εκτός από το βαρύτιμο τρόπαιο και τα χρηματικά έπαθλα οι ομάδες θα διεκδικήσουν και τα δύο εισιτήρια για το European Masters Summer 2021 (την ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση).

Οι ομάδες και το πρόγραμμα

Μετά την ευρωπαϊκή τους εμπειρία (στο EU Masters Spring 2021) Anorthosis Famagusta Esports και Gamespace MCE στρέφουν ξανά την προσοχή τους στις εγχώριες διοργανώσεις. Μαζί τους θα είναι και η τρεις φορές πρωταθλήτρια WLGaming, ενώ για ακόμα μια σεζόν επιστρέφουν οι Team Phantasma, Team Refuse, Zerolag Esports και CBI Esports. Την παρθενική της εμφάνιση στη διοργάνωση θα κάνει η νεοσύστατη Umbra Divinus Gaming.

Η αγωνιστική δράση ξεκινά στο φινάλε της Άνοιξης, Δευτέρα 31 Μαΐου με την πρώτη Superweek (εβδομάδα που περιλαμβάνει 3 αγωνιστικές ημέρες αντί για 2). Η 2η Superweek θα πραγματοποιηθεί στις 28, 29 & 30 Ιουνίου ενώ η regular season ολοκληρώνεται στις 6 Ιουλίου.

Σειρά παίρνουν τα Playoffs, που ξεκινούν στις 12/7 και στα οποία θα λάβουν μέρος οι 6 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας. Οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα πρέπει να κερδίσουν αγώνες μπαράζ αν θέλουν να παραμείνουν στην μεγάλη κατηγορία. Η “αυλαία” του Summer Split θα πέσει στα τέλη Ιουλίου με τον μεγάλο τελικό (η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες).

Το όνειρο της ευρωπαϊκής καταξίωσης

Για ένα ακόμα Split οι δύο καλύτερες ομάδες του Greek Legends League θα έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν το όνειρο της ευρωπαϊκής διάκρισης. Η πρωταθλήτρια θα προκριθεί απευθείας στη φάση των ομίλων του EU Masters Summer 2021, με την έτερη φιναλίστ να εξασφαλίζει μια θέση στα προκριματικά της διοργάνωσης. Το European Masters αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά το franchise του LEC (League of Legends European Championship) και συμμετέχουν οι 16 καλύτερες ομάδες από τα εθνικά πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Σχετικά με το Greek Legends League

Το Greek Legends League, είναι το επίσημο Ελληνικό πρωτάθλημα του League of Legends από την Riot Games. Το όνομα του, Greek Legends, δόθηκε το 2014 με μια εκδήλωση θεσμό για την Ελληνική esports σκηνή. Από το καλοκαίρι του 2019 και έπειτα, ο θεσμός επέστρεψε στο σπίτι του λαμβάνοντας επίσημα μορφή πρωταθλήματος και μετονομάστηκε σε Greek Legends League. Το Greek Legends μέσα στο 2020 φιλοξένησε 245 παιχνίδια με το κοινό να παρακολουθεί 910 χιλιάδες ώρες ζωντανά. Η διοργάνωση απέσπασε 3.2 εκατομμύρια ζωντανών προβολών ενώ πάνω από 500.000 μοναδικοί θεατές παρακολούθησαν τις μονομαχίες των κορυφαίων ομάδων της χώρας. Για το σύνολο της παραγωγής και εκτέλεσης του πρωταθλήματος έχει αδειοδοτηθεί πλήρως, η εταιρεία PVPMEDIA ΙΚΕ. Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά στη σελίδα του πρωταθλήματος: www.greeklegends.gr

Loading