Προσεχώς ανάπτυξη ανθρώπινων μοσχευμάτων σε ζώα

Δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά περιμένοντας ένα συμβατό μόσχευμα, άλλων ο οργανισμός απορρίπτει τα νέα όργανα, ενώ ακόμα και στις επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις η διάρκεια ζωής των μοσχευμάτων είναι περιορισμένος.

surgery

Αυτός είναι ο λόγος που Ιάπωνες επιστήμονες αποφάσισαν να αναζητήσουν μια διαφορετική προσέγγιση ζητώντας από την κυβέρνηση να τροποποιήσει την υπάρχουσα νομοθεσία και να τους επιτρέψει να "μεγαλώσουν" ανθρώπινα όργανα μέσα σε σώματα ζώων.

Στόχος τους είναι να εισάγουν τεχνητά ανθρώπινα βλαστοκύτταρα σε έμβρυα ζώων (τα λεγόμενα χιμαιρικά έμβρυα) και στη συνέχεια να τα εμφυτεύσουν στη μήτρα των τελευταίων. Με τον τρόπο αυτό τα βλάστικά κύτταρα θα αναπτυχθούν παράλληλα με το ζώο και θα εξελιχθούν σε πλήρως λειτουργικά ανθρώπινα όργανα.

Το πιθανότερο ζώο που θα χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς της έρευνας είναι ο χοίρος και το πρώτο όργανο το πάγκρεας (λίγο αργότερα και πιο περίπλοκα όπως νεφρά και καρδιά). Αν όλα βαδίσουν εντός σχεδίου, οι ερευνητές εικάζουν ότι οι πρώτες μεταμοσχεύσεις από ζώα σε ανθρώπους θα πραγματοποιηθούν μέσα στην επόμενη πενταετία.

[via]

Advertisements
This entry was posted in Featured, Health, Misc, Science. Bookmark the permalink.