Επίθεση στη Citigroup από hackers! Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 200.000 κατόχων καρτών!

Τους τελευταίους μήνες συνηθίσαμε να διαβάζουμε για επιθέσεις των hackers ενάντια στη Sony (PlayStation Network, Sony Pictures, Sony Music), ενώ οι επιθέσεις σε κρατικούς οργανισμούς, κυβερνήσεις θεωρούνται καθημερινό φαινόμενο εδώ και πολλά χρόνια.

Citi

Ωστόσο, τα πράγματα αρχίζουν και σοβαρεύουν περισσότερο, αφού άρχισαν οι επιθέσεις και σε τράπεζες! Μόλις πρόσφατα, η Citigroup ανακάλυψε ότι κάποιοι hackers κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό δίκτυο της και είχαν πρόσβαση στα αρχεία περίπου 200.000 κατόχων πιστωτικών καρτών, στις ΗΠΑ!

Ανάμεσα στις πληροφορίες που πήραν στα χέρια τους περιλαμβάνονται ονόματα, αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών και στοιχεία επικοινωνίας, αλλά ευτυχώς δεν μπόρεσαν να βρούν πιο απόρρητες πληροφορίες, όπως ημερομηνίες γεννήσεως, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, κωδικούς ασφαλείας των πιστωτικών καρτών κλπ.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Citigroup στο Reuters, η τράπεζα θα έρθει σε επαφή με τους "πληγέντες" πελάτες της μέσω email (!), αλλά το χειρότερο στην υπόθεση είναι ότι δεν διευκρίνησε για ποιο λόγο υπήρξε "τρύπα" στο σύστημα και γιατί δεν ενημέρωσαν άμεσα το κοινό.

Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί που προσφέρουν τραπεζική διαχείριση ή συναλλαγές μέσω του Internet (π.χ. τράπεζες, εταιρίες στοιχημάτων, online υπηρεσίες και καταστήματα), βρίσκονται στο στόχαστρο των απανταχού hackers, και δυστυχώς προβλέπεται ότι τα χτυπήματα θα γίνονται ολοένα και μεγαλύτερα.

[πηγή Reuters]
Loading