Hacking σε βηματοδότες με αποτέλεσμα θανατηφόρα ηλεκτροσόκ!

Όπως τα περισσότερα προϊόντα τεχνολογίας έτσι και οι βηματοδότες φαίνεται πως είναι ευάλωτοι σε ηλεκτρονικές επιθέσεις ικανές να προκαλέσουν ακόμα και το θάνατο των κατόχων τους!

Ο ερευνητής του IOActive Barnaby Jack απέδειξε ότι οι βηματοδότες και οι εμφυτεύσιμοι απινιδωτές μπορούν να παραβιαστούν από επιτήδειους hackers μέσω κάποιου laptop και στη συνεχεια να επαναπρογραμματιστούν για να επιφέρουν θανατηφόρα ηλεκτροσόκ 830 volt εντός ακτίνας 10 μέτρων.

Μέσω της παραπάνω διαδικασίας, οι επιτιθέμενοι μπορούν να υποκλέψουν τους σειριακούς αριθμούς των εν λόγω ιατρικών μοσχευμάτων, να παραβιάσουν το firmware τους και τέλος να εγκαταστήσουν σε αυτά το "μοιραίο" λογισμικό. Το ανησυχητικότερο όλων, μάλιστα, είναι ότι το τελευταίο μπορεί να διαδοθεί ταχύτατα σε όλες τις γύρω συσκευές, προκαλώντας έτσι τη μαζική δολοφονία των ασθενών που κάνουν χρήση τους.

O Barnaby Jack ξεκαθάρισε ότι στόχος του δεν είναι να προκαλέσει το θάνατο κανενός, αλλά να επιστήσει την προσοχή των κατασκευαστών για να θωρακίσουν τις συσκευές τους ενάντια σε τέτοιου είδους σοβαρότατες απειλές. Άλλωστε αποστολή τους είναι να σώζουν ζωές και όχι να τις αφαιρούν...

[via Geekosystem]

Loading