Αν υπάρχει κάτι για το οποίο η RIM μπορεί να καυχιέται, αυτό είναι σίγουρα η ασφάλεια των συσκευών της. Σε αντίθεση με τις πολύ συχνές προσπάθειες για jailbreak στα λειτουργικά συστήματα iOS και Android, τέτοιου είδους περιστατικά στο software της RIM είναι σπανιότατα. Η μήπως όχι;

Εκμεταλλευόμενοι κενό ασφαλείας στο δημοφιλές tablet της εταιρείας, Playbook, τρεις hackers ισχυρίζονται ότι έχουν κατορθώσει να αποκτήσουν root πρόσβαση στη συσκευή. Με άλλα λόγια, είναι σε θέση να πραγματοποιούν αλλαγές σε οποιοδήποτε αρχείο ή πρόγραμμα και να ελέγχουν τις λειτουργίες του hardware. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, μέσα στη βδομάδα θα κυκλοφορήσουν και το σχετικό εργαλείο ονόματι DingleBerry.

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι τον περασμένο Ιούλιο το Playbook κέρδισε πιστοποίηση ασφαλείας και δέχτηκε την έγκριση για χρήση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η απάντηση της RIM σε όλα αυτά είναι ότι ερευνά το ζήτημα και αν το jailbreak τελικά επιβεβαιωθεί, θα κυκλοφορήσει σχετικό patch για να το τακτοποιήσει.

[πηγή reuters]
Advertisements