HarmonyOS 2.0: Επίσημα η νέα έκδοση, τα πρώτα smartphones έρχονται το 2021

Σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί το συνέδριο HDC 2020 (Huawei Developer Conference), με την εταιρεία να αποκαλύπτει επίσημα τη δεύτερη έκδοση του δικού της λειτουργικού συστήματος HarmonyOS και να επιβεβαιώνει ότι θα το δούμε σε πληθώρα συσκευών, συμπεριλαμβανομένων και smartphones από το 2021.

Ο CEO της Huawei, κ. Richard Yu, ανέφερε ότι η beta έκδοση του HarmonyOS 2.0 θα είναι διαθέσιμη στους developers από σήμερα και αρχικά θα υποστηρίζει smartwatches, συστήματα αυτοκινήτου και τηλεοράσεις, ενώ το Δεκέμβριο θα ανοίξει η έκδοση και για smartphones ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν επάνω σε εφαρμογές για τα πρώτα HarmonyOS smartphones που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος.

Παράλληλα, η Huawei εγκαινίασε το OpenHarmony project, το οποίο προσφέρει στους developers τη δυνατότητα να πειραματιστούν με μια open-source έκδοση του HarmonyOS. Για την ώρα υποστηρίζονται μόνο συσκευές με μόλις 128MB μνήμη RAM, ωστόσο, αυτό το όριο θα φτάσει στα 4GB τον Απρίλιο του 2021 και θα αφαιρεθεί πλήρως ο περιορισμός τον Οκτώβριο του 2021.

Αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις για το HarmonyOS, διότι η κινέζικη εταιρεία έχει πλέον απομονωθεί πλήρως λόγω των ενεργειών της αμερικανικής κυβέρνησης.

Loading