Harmony OS: Θα το δούμε σύντομα σε smartphones της Huawei αντί του Android OS;

Στις 7 Αυγούστου 2020, ο CEO της Huawei, κ. Richard Yu, επιβεβαίωσε ότι η σειρά Huawei Mate 40 θα είναι η τελευταία που θα χρησιμοποιεί επεξεργαστές Kirin της εταιρείας, λόγω των προβλημάτων στην παραγωγή που προέκυψαν από το μπλοκάρισμα των ΗΠΑ στους κατασκευαστές - προμηθευτές chipsets.

Εκτός από το θέμα των επεξεργαστών, ο ισχυρός άνδρας της Huawei έθιξε και το ζήτημα του λειτουργικού συστήματος Harmony OS, το οποίο αναπτύσσεται από πέρυσι με σκοπό να αποτελέσει την ενιαία λύση της κινέζικης εταιρείας για κάθε είδους συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των smartphones και των tablets, έτσι ώστε να απεμπλακεί οριστικά από κάθε είδους εξάρτηση από αμερικανικές τεχνολογίες.

Ο κ. Yu τόνισε πως ο λόγος της καθυστέρησης στη χρήση του Harmony OS οφείλεται καθαρά στην έλλειψη ικανού αριθμού εφαρμογών που θα μπορέσουν να υποστηρίξουν όλες τις ανάγκες των χρηστών. Σαν παράδειγμα μπορεί κανείς να θυμηθεί τι συνέβη με το Windows Phone OS της Microsoft, το οποίο μπορεί να ήταν ταχύτατο και να είχε λιγότερες απαιτήσεις στο θέμα του hardware σε σύγκριση με το Android OS, παρόλα αυτά, οι developers δεν έδειξαν ενδιαφέρον για να φέρουν τις εφαρμογές τους και σε αυτό το mobile λειτουργικό σύστημα με αποτέλεσμα να πάει άπατο.

Στην περίπτωση της Huawei και του Harmony OS, η εταιρεία έκανε υπομονή, προσπαθεί ακόμη και σήμερα να βρει τη λύση μέσω του Android OS και ευελπιστεί ότι θα διορθωθούν τα πράγματα, ωστόσο, μέσα σε αυτούς τους μήνες έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να δελεάσει τους developers, έχει καταφέρει να γεμίσει το οικοσύστημα HMS με πληθώρα εφαρμογών και υπηρεσιών, και πλέον νιώθει ότι μπορεί ως έσχατη λύση να το χρησιμοποιήσει σε εμπορικά διαθέσιμες συσκευές.

Η αρχή του Harmony OS έγινε σε ορισμένα μοντέλα τηλεοράσεων, αλλά τώρα ετοιμαζόμαστε για τα πρώτα wearables και στο κοντινό μέλλον θα δούμε και smartphones με αυτό το λειτουργικό σύστημα. Πόσο σύντομα; Θα φανεί από τις εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων και ενδεχομένως, από το εκλογικό αποτέλεσμα των επερχόμενων Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ, αφού σε μια πιθανή νίκη του Joe Biden έναντι του Donald Trump θα βολιδοσκοπηθούν οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης σχετικά με τη Huawei και γενικότερα για όλες τις κινέζικες εταιρείες τεχνολογίας.

[via]

Loading