Huawei Mate 40: Η τελευταία σειρά με επεξεργαστή Kirin και Harmony OS στα smartphones!

Η Huawei επιβεβαίωσε για πρώτη φορά σήμερα τον ερχομό της σειράς Huawei Mate 40, κάτι που σίγουρα δεν προκαλεί εντύπωση, αλλά είχε ιδιαίτερη σημασία η δήλωση του CEO, κ. Richard Yu, ότι θα κυκλοφορήσει με το νέο Kirin SoC και θα είναι η τελευταία που βλέπουμε με δικό της chipset!

Ο κ. Yu ήταν ειλικρινέστατος και σημείωσε πως το μπλοκάρισμα που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στους συνεργάτες της (βλ. TSMC) καθιστά ανέφικτη την παραγωγή των chipsets από τη HiSilicon (θυγατρική της Huawei) και θα χρειαστεί να στραφούν σε άλλες λύσεις για την υποστήριξη των μελλοντικών smartphones τόσο της ίδιας, όσο και της Honor (ήδη η MediaTek συνεργάζεται μαζί τους).

Μια άλλη σημαντική αναφορά έγινε από τον κ. Yu σχετικά με το μέλλον του Harmony OS, το λειτουργικό σύστημα της Huawei που ναι μεν προορίζεται για τα IoT προϊόντα της εταιρείας, ωστόσο, άφησε να εννοηθεί πως θα το δούμε μελλοντικά και στα smartphones της σε μια προσπάθεια πλήρους απεξάρτησης από το Android OS.

Ποιος ξέρει, ίσως το 2021 να δούμε τα πρώτα Huawei και Honor smartphones με Harmony OS αντί του περιβάλλοντος χρήσης EMUI που βασίζεται στο Android OS.

[via]

Loading