Huawei: Laptops με επεξεργαστές Kunpeng και Harmony OS αντί Windows 10;

Από τότε που η Huawei μπήκε στη μαύρη λίστα του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, η εταιρεία έχει ξεκαθαρίσει ότι ναι μεν επενδύει δισεκατομμύρια στην ανάπτυξη των δικών της mobile υπηρεσιών (Huawei Mobile Services), στο κατάστημα εφαρμογών AppGallery και στο δικό της λειτουργικό σύστημα HarmonyOS, παρόλα αυτά, η πρόθεση της είναι να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα λειτουργικά συστήματα Android και Windows.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι παρά τις κυρώσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης, η Huawei εξακολουθεί να χρησιμοποιεί κανονικά το Windows 10 στους υπολογιστές της, διότι έχει δοθεί άδεια συνεργασίας στη Microsoft. Πιθανότατα κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν αν η Huawei είχε προλάβει να κυριαρχήσει και στην αγορά των laptops, αλλά αυτό είναι μια κουβέντα για μια άλλη φορά. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία στο σήμερα είναι η πρόθεση της Huawei να μετρήσει τις δυνάμεις της χωρίς να εξαρτάται από καμία τεχνολογία ή λογισμικό που να προέρχεται από Αμερικανική εταιρεία.

Η ιστοσελίδα HuaweiCentral επικαλείται μια ανάρτηση στο κινέζικο δίκτυο Weibo που περιλαμβάνει πληροφορίες “εκ των έσω” και αναφέρει ότι η Huawei σκοπεύει να κυκλοφορήσει στην Κίνα laptops με επεξεργαστές Kunpeng και λειτουργικό σύστημα Harmony OS 2.0. Επίσης, αναφέρεται ότι ήδη αρκετές περιφέρειες και πόλεις βοηθούν τη Huawei να στήσει τις γραμμές παραγωγής για το νέο εγχείρημα της.

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από τη Huawei, αλλά δεν θα μας έκανε καμία εντύπωση μια τέτοια εξέλιξη. Σε τελική ανάλυση, η Huawei έχει τη δύναμη να κατασκευάσει μόνη της το hardware που χρειάζεται και την ευχέρεια να κινηθεί με ευελιξία στην εγχώρια αγορά της Κίνας για να δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες και το φιλόδοξο cross-platform οικοσύστημα του HarmonyOS.

[via]

Loading