HP PalmPad webOS tablets: Ετοιμάζονται για την CES 2011

Νέες φήμες που προέκυψαν εχτές θέλουν την HP να παρουσιάζει τρία PalmPadTopaz) tablets στην CES 2011, τα οποία θα έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους και ο σχεδιασμός τους θα βασίζεται σε αυτόν του HP Slate.

Θα διαθέτουν μεγαλύτερη οθόνη, πιθανότατα 9.7'', ενώ αναμένονται λεπτότερα και ελαφρύτερα (μόλις 565gr) από το iPad. Επιπλέον, θα διαθέτουν έξοδο miniHDMI, θύρα USB 3.0, κάμερα 3MP και εμπρόσθια κάμερα 1.3MP (αμφότερες με LED flash), WiMax, και θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα webOS 2.5.1, μια άγνωστη έκδοση που προφανώς θα δημιουργηθεί για τα tablets της HP!

Ακόμη, αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει και ένα τέταρτο μοντέλο που θα προορίζεται για φοιτητές, με προεγκατεστημένο "εκπαιδευτικό λογισμικό" και διαφορετικές επιλογές hardware ανάλογα με τις ανάγκες του τόσο διαφορετικού κοινού. Πιθανότατα θα έχει μικρότερο μέγεθος (8.9'') και θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο 2011.

Όπως έχουν τα πράγματα, η HP μάλλον απογοητεύτηκε από τις χαμηλές πωλήσεις του HP Slate Windows 7 tablet (μόλις 9.000!) και μετά την εξαγορά της Palm αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πλήρως δικό της λειτουργικό σύστημα βελτιστοποιημένο για τα επερχόμενα Topaz ή PalmPad tablets. Φυσικά, θα πρέπει να αλλάξει αισθητά και το ξεπερασμένο πλέον hardware του HP Slate!

[πηγή MacRumors]
Loading