Η πορεία της HTC στην αγορά των smartphones έχει πάρει την κατιούσα εδώ και μερικά χρόνια, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ρίχνει ιδιαίτερο βάρος πλέον στην κατηγορία των VR headsets. Με αφορμή την παρουσία της στο CES 2018, η HTC παρουσίασε το νέο HTC Vive Pro, ένα αυτόνομο headset εικονικής πραγματικότητας που προσφέρει σημαντικά υψηλότερη ανάλυση στον χρήστη σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο και το ανταγωνιστικό Oculus Rift.

Το HTC Vive Pro έρχεται με δύο οθόνες OLED ανάλυσης 2880 x 1600 (3K), υποστήριξη τεχνολογίας 3D audio με τα ενσωματωμένα ακουστικά υψηλής πιστότητας, συμβατότητα με τις τεχνολογίες Steam VR v1.0 και v2.0, σε μια κατασκευή που συνολικά είναι ελαφρύτερη, πιο ισορροπημένη και πιο άνετη για μεγαλύτερα διαστήματα gaming.

Η εταιρεία παρουσίασε, επίσης, ένα ασύρματο αντάπτορα συμβατό τόσο με το Vive Pro, όσο και με το πρώτης γενιάς Vive, για να απολαμβάνεις την εικονική πραγματικότητα χωρίς καλώδια. Η λειτουργία του γίνεται στα 60GHz με τη βοήθεια του πρωτοκόλλου Intel WiGig για να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη σύνδεση χωρίς καθυστερήσεις (latency).

Να σημειωθεί ότι το κατάστημα Viveport αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει περισσότερε από 2000 εφαρμογές, με το 40% εξ αυτών να διατίθενται δωρεάν. Η HTC φιλοδοξεί ότι ο αριθμός θα ξεπεράσει τις 3000 πριν το τέλος του 2018 και σύντομα θα προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα συνδρομής με $7 κάθε μήνα για να δοκιμάζουν έως και 5 διαφορετικούς τίτλους.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας και η τιμή του HTC Vive Pro, ενώ για τον ασύρματο αντάπτορα γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, αλλά όχι την τιμή του.

Advertisements