Η "πίεση" για εξαφάνιση του notch δεν θα μπορούσε να μην περάσει και στη Huawei, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη του Vivo NEX, επομένως, δεν προκαλεί και τόσο μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι η κινέζικη εταιρεία έχει κατοχυρώσει πατέντα για full-screen smartphone.

Σύμφωνα με αναφορές από την Κορεά, η Huawei έχει στα σκαριά smartphone με οθόνη OLED 6.9'' που κατασκευάζει η Samsung, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2018, άρα πιθανότατα μιλάμε για το Mate 20 Pro.

Στην πατέντα που κατοχύρωσε μόλις πριν από μερικές ημέρες γίνεται λόγος για smartphone με ορθογώνια κατασκευή και full-screen οθόνη, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί (σύμφωνα με τους μηχανικούς της Huawei) με τη χρήση μεταλλικών λωρίδων που κολλούν στην οθόνη και στο σασί με ταινία διπλής όψεως ή κόλλα, αντί δηλαδή να χρησιμοποιήσουν το κλασικό περίγραμμα. Η συγκόλληση αυτή γίνεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ότι η συσκευή παραμένει αδιάβροχη και προστατεύεται από τη σκόνη.

Η οθόνη αφής έχει εσοχές στο επάνω και στο κάτω μέρος, έτσι ώστε να "κλειδώνει" ανάμεσα στο σασί και να μην ασκείται περισσότερη πίεση στις πλευρές. Με αυτήν την τεχνική εξακολουθεί, πάντως, να υπάρχει ένα ελάχιστο περιθώριο (bezel) επάνω και κάτω. Στην πατέντα αναφέρεται και κουμπί διαχείρισης, το οποίο δεν βλέπουμε, ωστόσο, στο σχεδιάγραμμα.

Ο χρόνος θα δείξει αν θα υιοθετηθεί αυτός ο σχεδιασμός σε κάποια μελλοντική συσκευή της εταιρείας. Σημειώνουμε, βέβαια, ότι η Huawei έσπευσε να κατοχυρώσει τη συγκεκριμένη πατέντα, αν σημαίνει κάτι αυτό...

[via]

Advertisements