Huawei: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για εκφοβισμό των υπαλλήλων της

Στο νέο επεισόδιο της κόντρας μεταξύ Huawei και ΗΠΑ, η κινέζικη εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στη οποία κατηγορεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ πως ασκεί πιέσεις, προσελκύει και εξαναγκάζει τους υπαλλήλους της για να αποκαλύψουν πληροφορίες που ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθούν για βλάψουν την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η Huawei ισχυρίζεται πως τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκμεταλλεύεται την πολιτική και διπλωματική επιρροή της με σκοπό να επηρεάσει και άλλες κυβερνήσεις ώστε να μην αγοράζουν εξοπλισμό από τη Huawei. Επιπλέον, την κατηγορεί πως χρησιμοποιεί κάθε εργαλείο που έχει στη διάθεση της, συμπεριλαμβανομένων δικαστικών και διοικητικών εξουσιών, όπως και άλλων αδίστακτων μέσων για να επηρεάσει την ομαλή λειτουργία της Huawei και των συνεργατών της.

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωση της, καταθέτει πως κάποιοι συνεργάτες της υποβλήθηκαν σε παράνομες έρευνες, κρατήσεις και συλλήψεις, τη στιγμή που ορισμένοι υπάλληλοι της δέχτηκαν επισκέψεις στα σπίτια τους από πράκτορες του FBI και πιέστηκαν να αποκαλύψουν πληροφορίες για την εταιρεία. Ειδικά στην τελευταία περίπτωση, η ιστοσελίδα TechRadar αναφέρει ότι αφορά 8 υπαλληλους που είναι Αμερικανοί πολίτες και κατέχουν μεσαία ή υψηλή θέση στην ιεραρχία, με τις επισκέψεις αυτές να γίνονται μέσα στον Αύγουστο. Ένας από αυτούς, μάλιστα, ρωτήθηκε αν επιθυμεί να γίνει πληροφοριοδότης!

Δεν τελειώνει εδώ, όμως. Η Huawei ισχυρίζεται πως ταυτόχρονα ασκούνται πιέσεις σε άλλες εταιρείες που συνεργάζονται με τη Huawei για να εξαπολύσουν και αυτές αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της. Κλείνοντας την ανακοίνωση, η κινέζικη εταιρεία αναφέρει για μια ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη που να επιβεβαιώνει παράνομες πρακτικές εκ μέρους της και πως όλα γίνονται με σκοπό να περιοριστεί η κατακόρυφη άνοδος της προς την κορυφή του κόσμου της τεχνολογίας.

Ποιος ξέρει, ίσως κάποτε γυριστεί κάποια ταινία με αυτήν την ιστορία. Μέχρι τότε, θα σας αφήσω με την άποψη του Dr. Christian Göke, CEO της Messe Berlin, από την εναρκτήρια ομιλία για την IFA 2019. Χωρίς να θέλει να πάρει θέση, ο κ. Goke παρότρυνε το κοινό να ρίξει μια ματιά στο smartphone που έχει στο χέρι του και αν μπορεί να δηλώσει κατηγορηματικά από που προέρχεται.

Ο σχεδιασμός του επεξεργαστή πιθανότατα έχει γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κατασκευή του επεξεργαστή στις ΗΠΑ, η συναρμολόγηση στην Κίνα, οι κεραίες στη Φινλανδία, η οθόνη στην Κορέα ή την Ιαπωνία, τα υλικά κατασκευής απ' οπουδήποτε. Αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα πραγματοποιήθηκαν χάριν στις συνεργασίες και την παγκοσμιοποίηση.

[via]

Loading