Ακόμη 90 ημέρες παράταση στη Huawei, αλλά αβέβαιο το μέλλον μετά τις νέες δηλώσεις Trump [Update]

Σήμερα λήγει και επίσημα η πρώτη 90ημερη παράταση στο μπλοκάρισμα της Huawei από τις Αμερικανικές τεχνολογίες για την υπόστηριξη των συσκευών της που έχουν κυκλοφορήσει ήδη στην αγορά. Λέμε "πρώτη παράταση" διότι το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ φέρεται να είναι έτοιμο για να δώσει ακόμα μία 90ημερη παράταση, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Αυτό σημαίνει ότι το μέλλον της Huawei εξακολουθεί να είναι αβέβαιο και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις συσκευές που θα παρουσιαστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως η σειρά Huawei Mate 30 και το αναδιπλούμενο Huawei Mate X. Το τελευταίο δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στις "υπάρχουσες συσκευές" μιας και η αρχική παρουσίαση του είχε πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο στο MWC 2019 της Βαρκελώνης. Αν δεν βρεθεί κάποια οριστική λύση, τότε αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να δούμε τη σειρά Huawei Mate 30 με το δικό της λειτουργικό σύστημα HarmonyOS που αποκαλύφθηκε επίσημα στο HDC 2019 στις αρχές Αυγούστου.

Η κατάσταση, πάντως, δεν φαίνεται να ομαλοποιείται. Ο πρόεδρος Trump επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση του δεν επιθυμεί καμία συνεργασία με τη Huawei επειδή αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και μάλιστα έριξε το καρφί του για την κάλυψη του θέματος από τα ΜΜΕ αναφέροντας ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά απ' ό,τι τα παρουσιάζουν. Βέβαια, μάταια περιμένουμε κάποια απόδειξη για τους ισχυρισμούς του, την ώρα που η Huawei εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε πρακτική "κατασκοπείας" για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης και μάλιστα προσφέρεται να υπογράψει σύμφωνα "Μη-Κατασκοπείας'" με οποιαδήποτε χώρα.

Update: Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε και επίσημα τη δεύτερη 90ημερη παράταση στη Huawei, η οποία θα λήξει στις 19 Νοεμβρίου 2019. Από εκεί και έπειτα η κινέζικη εταιρεία θα μπει οριστικά και καθολικά στη μαύρη λίστα μαζί με 100+ συνεταίρους της, μιας και η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόσθεσε ακόμη 46 μικρότερους συνεργάτες της Huawei στη λίστα της.

Από τις 19 Νοεμβρίου 2019 και έπειτα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει με τη Huawei. Έχουμε αρκετό καιρό μπροστά μας για να δούμε πως θα κυλήσει η ιστορία...

[via]

Loading