Άρση του μπλόκου στη Huawei μέχρι τις 19 Αυγούστου, μας υποτιμούν λέει ο ιδρυτής της

Στο νέο επεισόδιο της διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Huawei (Κίνας γενικότερα) έχουμε την απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ να αναστείλει το ολοκληρωτικό εμπάργκο μέχρι και τις 19 Αυγούστου, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή αφότου οι Google, Intel, Qualcomm, Xilinx και Broadcom ανακοίνωσαν πως θα σταματήσουν τις συνεργασίες τους με τη Huawei, κάτι που θα έχει τρομερό αντίκτυπο στη χρήση του λειτουργικού συστήματος Android OS, των υπηρεσιών - εφαρμογών της Google και τη παροχή chipsets από τις αμερικανικές εταιρείες.

Με την άρση του εμπάργκο ως τις 19 Αυγούστου, η Huawei κερδίζει ένα τρίμηνο για να οργανώσει καλύτερα τις μελλοντικές κινήσεις της (π.χ. δικό της λειτουργικό σύστημα, τρόπους παροχής ενημερώσεων ασφαλείας και γενικότερη υποστήριξη για τις υπάρχουσες συσκευές), αλλά μη φανταστείτε ότι οι ΗΠΑ έδειξαν έλεος. Η απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου αφορά καθαρά την εξυπηρέτηση των Αμερικανών πολιτών και να δώσει χρόνο στις Πολιτείες που χρησιμοποιούν δίκτυα της Huawei (π.χ. Oregon και Wyoming) για να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Από πλευράς Huawei, η μόνη επίσημη αντίδραση μέχρι στιγμής είναι αυτή που είδαμε εχτές σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους εκατομμύρια χρήστες των προϊόντων της. Μπορούμε, όμως, να αναφέρουμε τις δηλώσεις του ιδρυτή της εταιρείας, κ. Ren Zhengfei:

Οι 90 ημέρες που μας δίνονται για να συνεχίσουμε φυσιολογικά τη δραστηριότητα μας, δεν θα κάνουν κάποια διαφορά για τη Huawei. Νομίζω ότι οι ΗΠΑ έχουν υποτιμήσει τις δυνατότητες μας.

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, είμαι ευγνώμων στις Αμερικανικές εταιρείες, καθώς έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της Huawei και έχουν δείξει την ευαισθησία τους στο συγκεκριμένο θέμα. Απ' όσο γνωρίζω, οι Αμερικανικές εταιρείες έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές προσπάθειες για να πείσουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία με τη Huawei. Πάντοτε θα χρειαζόμαστε chipsets από τις ΗΠΑ και δεν θέλουμε να τα αποκλείσουμε. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορούμε να τα κατασκευάσουμε μόνοι μας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία μας για την κορυφή.

Χοντρά, πολιτικά παιχνίδια...

Loading