up_icon
HUAWEI Watches Reviews

Huawei Watch GT 2e Review

13 Ιουλίου 2020 Christos Elpidis

Huawei Watch GT 2e Review

Πέρασαν αρκετές εβδομάδες καθημερινής χρήσης του Huawei Watch GT 2e και πλέον μπορώ να μιλήσω με ασφάλεια για τις δικές μου εμπειρίες με την τελευταία πρόταση της εταιρείας στην κατηγορίας των smartwatches, στην οποία είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει πολλές προσθήκες τους τελευταίους μήνες από πολλούς κατασκευαστές.

Το Huawei Watch GT 2e λανσαρίστηκε από την κινέζικη εταιρεία ως μία επιλογή για όσους την ψάχνουν αρκετά με το fitness, αλλά δεν επιθυμούν να ξοδέψουν τα σαφώς πολύ περισσότερα χρήματα που ζητούν άλλες εταιρείες και παράλληλα δεν θέλουν να κάνουν εκπτώσεις στο αισθητικό σκέλος. Με μια πρώτη ματιά, το Huawei Watch GT 2e είναι εμφανές πως δεν στερείται ομορφιάς, παρά το πλαστικό λουράκι, γι’ αυτό εστίασα περισσότερο στις λειτουργίες που αφορούν το fitness.

Σχεδιασμός - Κατασκευή

Το Huawei Watch GT 2e θα θυμίσει στους γνώστες της κατηγορίας τα αντίστοιχα fitness smartwatches της Garmin (με ρώτησαν αρκετές φορές ποιο μοντέλο Garmin είναι). Διαθέτει στρόγγυλη οθόνη AMOLED μεγέθους 1.39’’ με νέο σχεδιασμό στο καντράν όπου κουμπώνει σταθερά επάνω του το πλαστικό λουράκι (μπορείς να αλλάξεις εάν το επιθυμείς), με το τελευταίο να διαθέτει τρύπες για να περνά ο αέρας και να παραμένει στεγνό όσο γίνεται το σημείο επαφής μεταξύ δέρματος και αισθητήρων. Δένεται σταθερά στο χέρι και σε καμία περίπτωση δεν το νιώθεις να μετακινείται, ακόμη και όταν κολυμπάς στη θάλασσα, όταν τρέχεις ή όταν βγάζεις το χέρι από το παράθυρο σε ένα κινούμενο αυτοκίνητο.

Στη δεξιά πλευρά του καντράν υπάρχουν τα καθιερωμένα δύο κουμπιά για πρόσβαση στις λειτουργίες της συσκευής και στο πίσω μέρος βρίσκονται οι αισθητήρες για τη μέτρηση του καρδιακού παλμού, του stress και του ποσοστού οξυγόνου στο αίμα (περισσότερα για αυτά παρακάτω).

huawei-watch-gt-2e-techgear-review-12.jpg

Λογισμικό και απόδοση

Για ακόμα μία φορά η Huawei επιλέγει το δικό της LiteOS αντί του Wear OS, μια απόφαση που δεν είναι απαραίτητα κακή. Υπάρχουν πάρα πολλά fitness modes, δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής (με σύνδεση Bluetooth ακουστικών στο ρολόι), δυνατότητα διαρκούς καταμέτρησης του καρδιακού παλμού, ενότητα με ασκήσεις αναπνοής, καταγραφή του ύπνου, μέτρηση των επιπέδων stress και οξυγόνου στο αίμα, βαρόμετρο, πυξίδα, καιρός, χρονόμετρο, ξυπνητήρι, λειτουργία εντοπισμού του smartphone, δυνατότητα να αλλάζεις τα watch faces (και μέσα από την εφαρμογή Huawei Health) και δυνατότητα χρήσης του ως κλείστρο για την κάμερα του smartphone ώστε να βγάζεις φωτογραφίες από απόσταση.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις κάποιες από τις προαναφερθείσες εφαρμογές, παρόλα αυτά, θεωρώ ότι καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του μέσου χρήστη, ειδικά σε αυτήν την κατηγορία τιμής. Οι αισθητήρες λειτουργούν άψογα όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση ηρεμίας, αλλά στο κομμάτι του fitness παρατήρησα αρκετά θεματάκια που δεν με άφησαν ικανοποιημένο.

Μετά από αρκετές προπονήσεις (περισσότερες από 20 τον τελευταίο μήνα) που περιλαμβάνουν πλειομετρικές ασκήσεις, άρση βαρών, gymnastics, τρέξιμο και κολύμπι σε ανοιχτή θάλασσα, το Huawei Watch GT 2e εμφάνισε εξώφθαλμες αποκλίσεις στην καταμέτρηση του καρδιακού παλμού. Στην αρχική θεώρησα ότι δεν είχα τοποθετήσει σωστά το ρολόι στον καρπό μου, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσα πως η εφίδρωση “τρελαίνει” την καταγραφή του καρδιακού παλμού.

Όσοι έχετε κάνει συνδυαστικές προπονήσεις Cross Training γνωρίζετε πολύ καλά τι συμβαίνει μέσα σε αυτά τα 10-15 λεπτά που τα δίνεις όλα, ειδικά στα προγράμματα που περιλαμβάνουν εναλλαγές από βάρη σε gymnastics και τρέξιμο. Οι παλμοί βαράνε κόκκινο και η ανάσα δεν φτάνει. Ε, λοιπόν, σε τέτοιες περιπτώσεις κρατώντας τα δάχτυλα μου στο λαιμό μετρούσα πάνω από 180 παλμούς χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας, παρόλα αυτά, το Huawei Watch GT 2e μου έδειχνε…105! Δεν μιλάμε για μικρή απόκλιση που είναι αναμενόμενη και αποδεκτή, αλλά για τη διαφορά “σε λίγο θα πεθάνω” με “κοροϊδεύω στην προπόνηση”.

huawei-watch-gt-2e-techgear-review-5.jpg

Τα ίδια παρατήρησα και σε κολύμπι σε ανοιχτή θάλασσα. Παρά το γεγονός ότι το σύστημα καταγράφει “χεριές” (αναγνωρίζει μάλιστα και με τι στυλ κολυμπάς με μεγάλη ακρίβεια), θερμίδες και απόσταση, στο θέμα των παλμών παρατήρησα και πάλι μεγάλη απόκλιση. Σε ένα κλασικό χαλαρωτικό session 500m ελεύθερο με διαλείμματα, κοινώς ξεμούδιασμα, είχε στιγμές που εμφάνιζε τους παλμούς στο 195 (ναι, αυτό συνέβη μόλις εχτές), ενώ σε έντονη προσπάθεια για να βγάλω όσες πιο πολλές πεταλούδες μπορούσα οι παλμοί φαινόταν στους 100-110.

Ειλικρινά, δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη μετά από τόσο καιρό για ποιο λόγο δεν λειτουργεί σωστά ο αισθητήρας καρδιακού παλμού όταν τον χρειάζεσαι σε πραγματικές συνθήκες προπόνησης. Όλες οι υπόλοιπες καταγραφές είναι σωστές, χάριν στην επικοινωνία με το GPS (π.χ. απόσταση), αλλά το θεωρώ μεγάλο foul από τη στιγμή που προωθείται ως ένα fitness smartwatch.

Σε ό,τι αφορά τη μέτρηση του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα (SpO2) για να είμαι ειλικρινής δεν είχα κάποιο άλλο οξύμετρο στη διάθεση μου ώστε να πραγματοποιήσω σύγκριση. Θεωρώ ότι λειτουργεί σωστά, άλλωστε ούτε 40 δεν είμαι ακόμα για να δω ποσοστά μικρότερα του 98-99%.

Επίσης, να σημειώσω ότι έχει αφαιρεθεί το μικρόφωνο, επομένως, δεν μπορείς να απαντάς στις κλήσεις από το Huawei Watch GT 2e παρά μόνο να βλέπεις ποιος καλεί και να τον “γειώνεις”. Το σύστημα ειδοποιήσεων λειτουργεί άψογα για να παρακολουθείς εισερχόμενα emails, μηνύματα από διάφορες υπηρεσίες messaging κλπ.

Κλείνοντας να αναφέρω ότι μπορείς να αποθηκεύσεις έως 500 τραγούδια απευθείας στο Watch GT 2e (δυστυχώς μέσα από την εφαρμογή Huawei Health του συνδεδεμένου smartphone και έπειτα με αποστολή μέσω Bluetooth), για να βγαίνεις για τρέξιμο φορώντας μόνο τα ακουστικά και το ρολόι σου. Σίγουρα μια πολύ καλή λύση.

huawei-watch-gt-2e-techgear-review-21.jpg

Αυτονομία

Από τα κορυφαία χαρακτηριστικά σε ένα ακόμη smartwatch της εταιρείας. Η χρήση επεξεργαστή Kirin A1 με την έξυπνη διαχείριση των πόρων του συστήματος επιτρέπει τη χρήση του Huawei Watch GT 2e με ενεργοποιημένα τα πάντα όλα (που έλεγε κι ο Αλέφαντος) σου βγάζει τουλάχιστον 10 ημέρες με μία φόρτιση, ενώ για τους πιο συντηρητικούς χρήστες μπορεί να φτάσει έως και τις 2 εβδομάδες.

Επίλογος

Έχω ανάμεικτα συναισθήματα για το Huawei Watch GT 2e. Από τη μία δεν το έχω βγάλει από το χέρι μου εδώ και πολλές εβδομάδες, το χρησιμοποιώ σε κάθε προπόνηση, παρακολουθώ την “πρόοδο” μου μέσα από τις εφαρμογές του, ακούω μουσική, βλέπω ειδοποιήσεις κλπ. Είναι όμορφο και άνετο, διαθέτει μεγάλη αυτονομία και αξίζει τα λεφτά του.

Η ένσταση μου, ωστόσο, αφορά καθαρά το κομμάτι του fitness. Όπως εξήγησα και προηγουμένως, εάν δεν έμπαινε από τη Huawei η ταμπέλα του “fitness smartwatch” θα ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος. Καταλήγω, ωστόσο, μετά από δοκιμές σε αρκετά smartwatches, ότι εάν θέλεις πραγματικά αποτελεσματική καταγραφή για το fitness, τότε θα πρέπει να στραφείς σε πολύ πιο ακριβές λύσεις (που επίσης εμφανίζουν αποκλίσεις, αλλά σε μικρότερο βαθμό) ή να χρησιμοποιήσεις chest strap.

Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Ευπάθεια στο HUAWEI AppGallery επέτρεπε το δωρεάν download επι πληρωμή εφαρμογών

21 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Είναι γεγονός ότι η HUAWEI έχει επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη του δικοί της οικοσυστήματος και πραγματοποιεί άλματα προόδου στις υπηρεσίες που προσφέρει στους χρήστες. Αυτό δεν σημαίνει, όμως,...

HUAWEI WATCH GT 3 Pro: Το πιο κομψό smartwatch ήρθε στην Ελλάδα

18 Μαΐου 2022 Techgear Team

Ανεβάζει σε άλλο επίπεδο την υποστήριξη αθλημάτων με το ολοκαίνουριο, επαγγελματικό mode ελεύθερης κατάδυσης, καθώς και τα πάνω από 100 sports modes που διαθέτει, για μια πραγματικά εξατομικευμένη εμπειρία ...

HUAWEI P50 Pro: Κι όμως, υπάρχει τρόπος να έχεις πρόσβαση στα δίκτυα 5G

17 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Παρά τις αντιξοότητες και τις κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, η HUAWEI εξακολουθεί να δημιουργεί σπουδαία smartphones που δυστυχώς στερούνται της επίσημης υποστήριξης των εφαρμογών - υπηρεσιών της Google,...

HUAWEI MateView GT 27: Η οθόνη που πάντα ήθελες διαθέσιμη στην ελληνική αγορά

12 Μαΐου 2022 Techgear Team

Μια εξαιρετική, υπέρ κυρτή οθόνη 27 ιντσών με υψηλό ρυθμό ανανέωσης, ανάλυση 2560 x 1440 και καμπυλότητα 1500 R, σε αναλογία 16:9, που προσφέρει καθηλωτική εμπειρία θέασης και μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με...

HUAWEI MateBook Ε: Ένα Laptop, Άπειρες Δυνατότητες

03 Μαΐου 2022 Techgear Team

Θέλετε να μπορείτε να εργάζεστε, να σχεδιάζετε, να διαβάζετε όπου κι αν βρίσκεστε, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας; Εάν ναι, τότε το νέο HUAWEI MateBook E είναι το ιδιαίτερο 2 σε 1 laptop της Huawei που έχει ...

HUAWEI Watch GT 3 Pro και Band 7, ανακοινώθηκαν επίσημα τα νέα gadgets της εταιρείας

29 Απριλίου 2022 Christos Elpidis

Εκτός από το πολύ εντυπωσιακό HUAWEI Mate Xs 2, η εταιρεία παρουσίασε και δύο νέα gadgets, το HUAWEI Band 7 και το HUAWEI Watch GT 3 Pro για την αγορά της Κϊνας, τα οποία λογικά θα δούμε και στην Ευρώπη μέσα ...

HUAWEI Mate Xs 2: Επίσημα το νέο τρομερά εντυπωσιακό foldable της εταιρείας

28 Απριλίου 2022 Christos Elpidis

Όπως το είχε προαναγγείλει, η HUAWEI παρουσίασε σήμερα το νέο αναδιπλούμενο HUAWEI Mate Xs 2 και επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά το πόσο διαφορετικό θα ήταν το τοπίο στην αγορά των smartphones και των ...

Η άνοιξη ήρθε και φέτος από τη HUAWEI με τρία εκπληκτικά smartphones

28 Απριλίου 2022 Techgear Team

Ο χειμώνας επιτέλους τελείωσε, ο καιρός βελτιώνεται και το γενικότερο κλίμα δείχνει μια τάση ανανέωσης για τον περισσότερο κόσμο, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα από τις τελευταίες περίεργες και δύσκολες ...

HUAWEI Mate Xs 2: Επίσημη παρουσίαση του νέου foldable στις 28 Απριλίου 2022

22 Απριλίου 2022 Christos Elpidis

Μόλις χτες μιλήσαμε αναλυτικά για το HUAWEI P50 Pocket, το clamshell αναδιπλούμενο smartphone που ακολουθεί μια διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία σε σύγκριση με τα πρώτα foldables της εταιρείας, αλλά φαίνεται ...

HUAWEI P50 Pocket Review: Εντυπωσιακό και ισχυρό, αλλά με ξεκάθαρες αδυναμίες

21 Απριλίου 2022 Christos Elpidis

Μερικούς μήνες πριν αρχίσουν τα προβλήματα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η HUAWEI είχε επιχειρήσει το πρώτο της βήμα στην κατηγορία των foldables με το HUAWEI Mate X τον Φεβρουάριο του 2019, το οποίο ξεχώρισε για ...

Loader
techgear_icon