up_icon
HUAWEI Watches Reviews

Huawei Watch GT 2e Review

13 Ιουλίου 2020 Christos Elpidis

Huawei Watch GT 2e Review

Πέρασαν αρκετές εβδομάδες καθημερινής χρήσης του Huawei Watch GT 2e και πλέον μπορώ να μιλήσω με ασφάλεια για τις δικές μου εμπειρίες με την τελευταία πρόταση της εταιρείας στην κατηγορίας των smartwatches, στην οποία είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει πολλές προσθήκες τους τελευταίους μήνες από πολλούς κατασκευαστές.

Το Huawei Watch GT 2e λανσαρίστηκε από την κινέζικη εταιρεία ως μία επιλογή για όσους την ψάχνουν αρκετά με το fitness, αλλά δεν επιθυμούν να ξοδέψουν τα σαφώς πολύ περισσότερα χρήματα που ζητούν άλλες εταιρείες και παράλληλα δεν θέλουν να κάνουν εκπτώσεις στο αισθητικό σκέλος. Με μια πρώτη ματιά, το Huawei Watch GT 2e είναι εμφανές πως δεν στερείται ομορφιάς, παρά το πλαστικό λουράκι, γι’ αυτό εστίασα περισσότερο στις λειτουργίες που αφορούν το fitness.

Σχεδιασμός - Κατασκευή

Το Huawei Watch GT 2e θα θυμίσει στους γνώστες της κατηγορίας τα αντίστοιχα fitness smartwatches της Garmin (με ρώτησαν αρκετές φορές ποιο μοντέλο Garmin είναι). Διαθέτει στρόγγυλη οθόνη AMOLED μεγέθους 1.39’’ με νέο σχεδιασμό στο καντράν όπου κουμπώνει σταθερά επάνω του το πλαστικό λουράκι (μπορείς να αλλάξεις εάν το επιθυμείς), με το τελευταίο να διαθέτει τρύπες για να περνά ο αέρας και να παραμένει στεγνό όσο γίνεται το σημείο επαφής μεταξύ δέρματος και αισθητήρων. Δένεται σταθερά στο χέρι και σε καμία περίπτωση δεν το νιώθεις να μετακινείται, ακόμη και όταν κολυμπάς στη θάλασσα, όταν τρέχεις ή όταν βγάζεις το χέρι από το παράθυρο σε ένα κινούμενο αυτοκίνητο.

Στη δεξιά πλευρά του καντράν υπάρχουν τα καθιερωμένα δύο κουμπιά για πρόσβαση στις λειτουργίες της συσκευής και στο πίσω μέρος βρίσκονται οι αισθητήρες για τη μέτρηση του καρδιακού παλμού, του stress και του ποσοστού οξυγόνου στο αίμα (περισσότερα για αυτά παρακάτω).

huawei-watch-gt-2e-techgear-review-12.jpg

Λογισμικό και απόδοση

Για ακόμα μία φορά η Huawei επιλέγει το δικό της LiteOS αντί του Wear OS, μια απόφαση που δεν είναι απαραίτητα κακή. Υπάρχουν πάρα πολλά fitness modes, δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής (με σύνδεση Bluetooth ακουστικών στο ρολόι), δυνατότητα διαρκούς καταμέτρησης του καρδιακού παλμού, ενότητα με ασκήσεις αναπνοής, καταγραφή του ύπνου, μέτρηση των επιπέδων stress και οξυγόνου στο αίμα, βαρόμετρο, πυξίδα, καιρός, χρονόμετρο, ξυπνητήρι, λειτουργία εντοπισμού του smartphone, δυνατότητα να αλλάζεις τα watch faces (και μέσα από την εφαρμογή Huawei Health) και δυνατότητα χρήσης του ως κλείστρο για την κάμερα του smartphone ώστε να βγάζεις φωτογραφίες από απόσταση.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις κάποιες από τις προαναφερθείσες εφαρμογές, παρόλα αυτά, θεωρώ ότι καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του μέσου χρήστη, ειδικά σε αυτήν την κατηγορία τιμής. Οι αισθητήρες λειτουργούν άψογα όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση ηρεμίας, αλλά στο κομμάτι του fitness παρατήρησα αρκετά θεματάκια που δεν με άφησαν ικανοποιημένο.

Μετά από αρκετές προπονήσεις (περισσότερες από 20 τον τελευταίο μήνα) που περιλαμβάνουν πλειομετρικές ασκήσεις, άρση βαρών, gymnastics, τρέξιμο και κολύμπι σε ανοιχτή θάλασσα, το Huawei Watch GT 2e εμφάνισε εξώφθαλμες αποκλίσεις στην καταμέτρηση του καρδιακού παλμού. Στην αρχική θεώρησα ότι δεν είχα τοποθετήσει σωστά το ρολόι στον καρπό μου, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσα πως η εφίδρωση “τρελαίνει” την καταγραφή του καρδιακού παλμού.

Όσοι έχετε κάνει συνδυαστικές προπονήσεις Cross Training γνωρίζετε πολύ καλά τι συμβαίνει μέσα σε αυτά τα 10-15 λεπτά που τα δίνεις όλα, ειδικά στα προγράμματα που περιλαμβάνουν εναλλαγές από βάρη σε gymnastics και τρέξιμο. Οι παλμοί βαράνε κόκκινο και η ανάσα δεν φτάνει. Ε, λοιπόν, σε τέτοιες περιπτώσεις κρατώντας τα δάχτυλα μου στο λαιμό μετρούσα πάνω από 180 παλμούς χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας, παρόλα αυτά, το Huawei Watch GT 2e μου έδειχνε…105! Δεν μιλάμε για μικρή απόκλιση που είναι αναμενόμενη και αποδεκτή, αλλά για τη διαφορά “σε λίγο θα πεθάνω” με “κοροϊδεύω στην προπόνηση”.

huawei-watch-gt-2e-techgear-review-5.jpg

Τα ίδια παρατήρησα και σε κολύμπι σε ανοιχτή θάλασσα. Παρά το γεγονός ότι το σύστημα καταγράφει “χεριές” (αναγνωρίζει μάλιστα και με τι στυλ κολυμπάς με μεγάλη ακρίβεια), θερμίδες και απόσταση, στο θέμα των παλμών παρατήρησα και πάλι μεγάλη απόκλιση. Σε ένα κλασικό χαλαρωτικό session 500m ελεύθερο με διαλείμματα, κοινώς ξεμούδιασμα, είχε στιγμές που εμφάνιζε τους παλμούς στο 195 (ναι, αυτό συνέβη μόλις εχτές), ενώ σε έντονη προσπάθεια για να βγάλω όσες πιο πολλές πεταλούδες μπορούσα οι παλμοί φαινόταν στους 100-110.

Ειλικρινά, δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη μετά από τόσο καιρό για ποιο λόγο δεν λειτουργεί σωστά ο αισθητήρας καρδιακού παλμού όταν τον χρειάζεσαι σε πραγματικές συνθήκες προπόνησης. Όλες οι υπόλοιπες καταγραφές είναι σωστές, χάριν στην επικοινωνία με το GPS (π.χ. απόσταση), αλλά το θεωρώ μεγάλο foul από τη στιγμή που προωθείται ως ένα fitness smartwatch.

Σε ό,τι αφορά τη μέτρηση του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα (SpO2) για να είμαι ειλικρινής δεν είχα κάποιο άλλο οξύμετρο στη διάθεση μου ώστε να πραγματοποιήσω σύγκριση. Θεωρώ ότι λειτουργεί σωστά, άλλωστε ούτε 40 δεν είμαι ακόμα για να δω ποσοστά μικρότερα του 98-99%.

Επίσης, να σημειώσω ότι έχει αφαιρεθεί το μικρόφωνο, επομένως, δεν μπορείς να απαντάς στις κλήσεις από το Huawei Watch GT 2e παρά μόνο να βλέπεις ποιος καλεί και να τον “γειώνεις”. Το σύστημα ειδοποιήσεων λειτουργεί άψογα για να παρακολουθείς εισερχόμενα emails, μηνύματα από διάφορες υπηρεσίες messaging κλπ.

Κλείνοντας να αναφέρω ότι μπορείς να αποθηκεύσεις έως 500 τραγούδια απευθείας στο Watch GT 2e (δυστυχώς μέσα από την εφαρμογή Huawei Health του συνδεδεμένου smartphone και έπειτα με αποστολή μέσω Bluetooth), για να βγαίνεις για τρέξιμο φορώντας μόνο τα ακουστικά και το ρολόι σου. Σίγουρα μια πολύ καλή λύση.

huawei-watch-gt-2e-techgear-review-21.jpg

Αυτονομία

Από τα κορυφαία χαρακτηριστικά σε ένα ακόμη smartwatch της εταιρείας. Η χρήση επεξεργαστή Kirin A1 με την έξυπνη διαχείριση των πόρων του συστήματος επιτρέπει τη χρήση του Huawei Watch GT 2e με ενεργοποιημένα τα πάντα όλα (που έλεγε κι ο Αλέφαντος) σου βγάζει τουλάχιστον 10 ημέρες με μία φόρτιση, ενώ για τους πιο συντηρητικούς χρήστες μπορεί να φτάσει έως και τις 2 εβδομάδες.

Επίλογος

Έχω ανάμεικτα συναισθήματα για το Huawei Watch GT 2e. Από τη μία δεν το έχω βγάλει από το χέρι μου εδώ και πολλές εβδομάδες, το χρησιμοποιώ σε κάθε προπόνηση, παρακολουθώ την “πρόοδο” μου μέσα από τις εφαρμογές του, ακούω μουσική, βλέπω ειδοποιήσεις κλπ. Είναι όμορφο και άνετο, διαθέτει μεγάλη αυτονομία και αξίζει τα λεφτά του.

Η ένσταση μου, ωστόσο, αφορά καθαρά το κομμάτι του fitness. Όπως εξήγησα και προηγουμένως, εάν δεν έμπαινε από τη Huawei η ταμπέλα του “fitness smartwatch” θα ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος. Καταλήγω, ωστόσο, μετά από δοκιμές σε αρκετά smartwatches, ότι εάν θέλεις πραγματικά αποτελεσματική καταγραφή για το fitness, τότε θα πρέπει να στραφείς σε πολύ πιο ακριβές λύσεις (που επίσης εμφανίζουν αποκλίσεις, αλλά σε μικρότερο βαθμό) ή να χρησιμοποιήσεις chest strap.

Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

HUAWEI: Νέο, ακόμα πιο ισχυρό εμπάργκο από τις ΗΠΑ

31 Ιανουαρίου 2023 Christos Elpidis

Βλέποντας τη HUAWEI να ανεβάζει τα νούμερα της στην κατηγορία των smartphones και να βρίσκει σιγά σιγά τρόπους να επανέλθει πλήρως προσφέροντας στους χρήστες τις τελευταίες τεχνολογίες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ...

Huawei FreeBuds 5i: Αποδράστε σε μία μοναδική ηχητική εμπειρία, κάθε μέρα

26 Ιανουαρίου 2023 Techgear Team

Σήμερα κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά τα HUAWEI FreeBuds 5i, τα νέα True Wireless Stereo (TWS) ακουστικά της HUAWEI που παρέχουν εξαιρετική ποιότητα ήχου, ακύρωση θορύβου και ευελιξία εφόσον συνδέονται με 2 ...

HUAWEI P60 Pro: Μεγάλη διαρροή των specs, πιθανή η παρουσίαση τον Μάρτιο

25 Ιανουαρίου 2023 Christos Elpidis

Η επιστροφή της HUAWEI στην κατηγορία των smartphones ξεκίνησε μεν ταπεινά με το HUAWEI nova 9 τον Οκτώβριο του 2021, αλλά συνεχίστηκε πολύ εντυπωσιακά πέρυσι με τη σειρά HUAWEI P50, το εξαιρετικό HUAWEI Mate ...

HUAWEI FreeBuds 5i: Τα νέα all-around ασύρματα ακουστικά με τιμή κάτω από 100 ευρώ

24 Ιανουαρίου 2023 Techgear Team

Πιστή στην φιλοσοφία της να εξελίσσει σημαντικά κάθε χρόνο όλες τις κατηγορίες των προϊόντων της, η HUAWEI αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι σέβεται πραγματικά όλους τους καταναλωτές, ανεξάρτητα από τη ...

HUAWEI: Ίσως βρήκε λύση για το θέμα του 5G στις μελλοντικές συσκευές της

28 Δεκεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η προδιαγεγραμμένη πορεία της HUAWEI προς την κορυφή (σύμφωνα πάντοτε με τις πωλήσεις και την δυναμική της εταιρείας ως εκείνο το σημείο), διεκόπη βάναυσα από τις κυρώσεις που της επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ...

Smartwatch για τα Χριστούγεννα; Μόνο HUAWEI!

21 Δεκεμβρίου 2022 Techgear Team

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, και όπως είναι λογικό, οι περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν τα καλύτερα δώρα για τους αγαπημένους τους. Είναι γεγονός ότι τα ...

HUAWEI Watch D: Το δώρο που αναζητούσες για την παρακολούθηση της υγείας σου!

20 Δεκεμβρίου 2022 Techgear Team

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως η καταλληλότερη περίοδος για να αφήσουν στην άκρη τα προβλήματα, να θυμηθούν πως ένιωθαν όταν ήταν παιδιά και ...

HUAWEI WATCH D: Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο διαθέσιμο από σήμερα 19 Δεκεμβρίου!

19 Δεκεμβρίου 2022 Techgear Team

Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο HUAWEI WATCH D, για παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης, αλλά και ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG), με πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έφτασε επιτέλους και στην Ελλάδα! Oι ...

Αποκτήστε τα καλύτερα της τεχνολογίας με τις Χριστουγεννιάτικες προσφορές της HUAWEI

13 Δεκεμβρίου 2022 Techgear Team

Τα Χριστούγεννα γινόμαστε όλοι παιδιά και συχνά αφιερώνουμε ώρες για να διαλέξουμε το καλύτερο δώρο για εμάς και τους αγαπημένους μας. Δεν χρειάζεται γράμμα στον Άγιο Βασίλη και τεράστια προσμονή, αφού μπορείτε...

HUAWEI Watch Buds: Επίσημο το smartwatch που κρύβει μέσα του ασύρματα ακουστικά

12 Δεκεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Οι διαρροές των προηγούμενων ημερών αποδείχτηκαν αληθινές, καθώς η HUAWEI προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση ενός πολύ ιδιαίτερου gadget με ονομασία HUAWEI Watch Buds. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα smartwatch που...

Loader
please wait
techgear_icon